Quantcast
Απάντηση Δημήτρη Οικονόμου στις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για την επαγγελματική του σχέση με τη Lamda Development - enikonomia.gr
share

Απάντηση Δημήτρη Οικονόμου στις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για την επαγγελματική του σχέση με τη Lamda Development

δημοσιεύτηκε:

Ανακοίνωση εξέδωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επαγγελματική του σχέση με την Lamda Development.

Σημειώνει πως επί της προηγούμενης κυβέρνησης είχε συνεργαστεί ως πολεοδόμος – χωροτάκτης με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ είχε επίσης συνεργαστεί με δημάρχους καθώς και με τον νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κόκκαλη.

«Εκπλήσσομαι πραγματικά με τα δημοσιεύματα που «ανακαλύπτουν» συνεργασία μου με τη ΛΑΜΔΑ, αλλά και τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού κ. Σωκράτη Φάμελλου.

Είναι γνωστό ότι είμαι καθηγητής Πολεοδομίας και Χωροταξίας, αλλά και μελετητής επί πολλά χρόνια στον συγκεκριμένο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό έχω συνεργαστεί κατά καιρούς με το ΥΠΕΝ επί ΣΥΡΙΖΑ (Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού), το Πράσινο Ταμείο, διάφορους δημάρχους (όπως πχ. ο νυν δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης), τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Κόκκαλη και δεκάδες άλλους.

Είμαι άραγε όργανο όλων των προαναφερομένων;

Η συνεργασία μου με τη ΛΑΜΔΑ ήταν γνωστή από την αρχή σ’ όλους τους εμπλεκόμενους με το έργο. Αφορούσε αποκλειστικά συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αυστηρή τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας στις υπό έγκριση πολεοδομικές μελέτες του Ελληνικού). Δεν ξέρω γιατί ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός τη θυμήθηκε μόλις «αποκαλύφθηκε» από ιστοσελίδα και όχι στην τελετή παράδοσης/παραλαβής. (Θα μπορούσε πάντως να ενημερωθεί από πχ. την πρώην ΓΓ του ΥΠΕΝ κα. Ρ. Κλαμπατσέα με την οποία κατά την περίοδο αυτή είχα εξαιρετική συνεργασία).

Δεν ξέρω αν δεν πρέπει να μου επιτραπεί να εκπροσωπώ το Ελληνικό Δημόσιο έναντι όλων των φορέων και προσώπων με τους οποίους συνεργάστηκα επαγγελματικά στο παρελθόν, ως ενεργός πολεοδόμος-χωροτάκτης που μέχρι σήμερα δεν είχε ενασχόληση με την πολιτική και επίσης δεν ήταν άεργος.

Οσον με αφορά, πέραν του αυτονόητου ότι η επαγγελματική μου δραστηριότητα διακόπηκε μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υφυπουργού, θα πολιτευθώ με βάση τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ρόλο αυτό, με διαφάνεια, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα, και αναζήτηση συναινέσεων που ιδιαίτερα στο αντικείμενο μου είναι εφικτές και έχουν λειτουργήσει και στο πρόσφατο παρελθόν».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.