Quantcast
Απάτη η «ρητορική» ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις - enikonomia.gr
share

Απάτη η «ρητορική» ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

δημοσιεύτηκε:

Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες καταλήγουν στο  συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συμφωνήσει, όπως αναμενόταν και ο χρόνος εξαντλείται γρήγορα αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Όπως υποστηρίζει εσχάτως  και ξαφνικά, οι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες έχουν αρχίσει να μιλούν για «πρόοδο» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά προωθεί σοβαρές προτάσεις μεταρρυθμίσεων.
Αυτή η νέα ρητορική είναι απάτη.

Η Ελλάδα τώρα προειδοποιεί ανοιχτά ότι η «στιγμή της αλήθειας» θα έρθει στις 5 Ιουνίου, όταν η  χώρα δεν θα πληρώσει τα 300 εκατ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η ομάδα των δανειστών έχει ζητήσει μεταρρυθμίσεις, όπως είχε ζητήσει και στο παρελθόν από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.

Οι ευρωπαίοι πολιτικοί δεν αναγνωρίζουν ότι τελικά τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα δεν είχαν στόχο να διασώσουν την χρεοκοπημένη Ελλάδα αλλά να διασώσουν το ευρώ, να αποτρέψουν μια πανευρωπαϊκή τραπεζική κρίση σε μια εποχή που η Ευρωζώνη δεν είχε άμυνες εναντίον μιας πιθανής μόλυνσης.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στην Ελλάδα έχει αποτελέσει – σχετικά – αντικείμενο συμφωνίας αλλά εξακολουθούν να επιμένουν οι ευρωπαίοι στους δημοσιονομικούς στόχους που παγιδεύουν την Ελλάδα σε ένα φαύλο κύκλο χαμηλής ανάπτυξης χωρίς επενδύσεις.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ανέφερε ότι οι αρχές της ΕΕ ενδιαφέρονται μόνο για την εξασφάλιση της υποβολής των μεταρρυθμίσεων.

Οι μεταρρυθμίσεις ήταν ένα προπέτασμα καπνού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.