Quantcast
Απεργία 1η Μαΐου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς-Τι ισχύει για τα πλοία - enikonomia.gr
share

Απεργία 1η Μαΐου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς-Τι ισχύει για τα πλοία

δημοσιεύτηκε:

Χειρόφρενο “τραβούν” τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου οι εργαζόμενοι των Μέσων Σταθερής Τροχιάς (μετρό, τραμ και ηλεκτρικός) και των πλοίων λόγω της συμμετοχής τους στην 24η πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα επισημαίνεται πως την ημέρα αυτή στις 11 π.μ θα γίνει η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος. « Ως Σιδηροδρομικοί συνεχίζουμε να απαιτούμε και να ζητάμε:

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία.
  • Επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών μας Συμβάσεων Εργασίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής.
  • Επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα.
  • Αναβάθμιση του τροχαίου υλικού.
  • Πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου κ.λ.π.).
  • Καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.
  • Πλήρη διαλεύκανση και απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό δυστύχημα στα ΤΕΜΠΗ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς και όλοι οι Σιδηροδρομικοί, δε θα πάψουν να απαιτούν και να ζητούν Δημόσιο, Ασφαλή, Ποιοτικό Σιδηρόδρομο για εργαζόμενους και επιβάτες. Συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία τη Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ 2024, και ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία Μέλη μας, τους Σιδηροδρομικούς, να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα), στις 11.00’ αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίας της χώρας » σημειώνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Τι ισχύει για τα λεωφορεία

Για μερικές ώρες θα κινούνται και τα λεωφορεία την Τετάρτη 1η Μαΐου επειδή εργαζόμενοι  θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ . Αναλυτικά, αποφασίστηκε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 09:00 και από τις 21:00 έως το τέλος της βάρδιας.
Σημειώνεται πως η έξοδος των λεωφορείων στο δρόμο θα αρχίσει από τις 08:30, ενώ το βράδυ θα αποσυρθούν λίγο νωρίτερα από τις 21:00.

Τα πλοία

Δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια τα πλοία επειδή  η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα συμμετέχει στην κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ. Η απεργία αυτή θα αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων πανελλαδικά και  θα αρχίσει στις 00.01 ώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης 1-5-2024, και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.