Quantcast
Απεργία ΑΔΕΔΥ: Έτσι θα κινηθούν στις 28 Φεβρουαρίου τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - enikonomia.gr
share

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Έτσι θα κινηθούν στις 28 Φεβρουαρίου τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

δημοσιεύτηκε:

Ορισμένες τροποποιήσεις θα υπάρξουν στις 28 Φεβρουαρίου στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς λόγω  της 24ωρης απεργίας  που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την ημέρα αυτή. «Στις 28 του Φλεβάρη απεργούμε μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα (πλήθος εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών του Ιδιωτικού Τομέα πήραν αποφάσεις για απεργία την ίδια μέρα) με ένα κεντρικό σύνθημα:

«Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
  • Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  • Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ
  • Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  • Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές. » σημείωσε πρόσφατα σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

 

Σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, τα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν  στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 9μμ   έως τη λήξη της βάρδιας. Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι  στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ). Απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Αυτό  σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις. Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει σύμφωνα με απόφαση του ΣΑΤΑ 48ωρη απεργία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Τι ισχύει για  το μετρό

Όσον αφορά στον τρόπο που θα λειτουργήσει το μετρό την ημέρα αυτή, επισημαίνεται πως  δεν έχει βγει ακόμη ανακοίνωση εάν οι εργαζόμενοι  θα συμμετέχουν στην απεργία.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.