Quantcast
Απεργία: Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακό αύριο – Τι θα ισχύσει για μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ - enikonomia.gr
share

Απεργία: Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακό αύριο – Τι θα ισχύσει για μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ

δημοσιεύτηκε:

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα αύριο, Τετάρτη (8/3). Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω της απεργίας των εργαζομένων, ενώ νέα 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη (7/3) και αύριο οι εργαζόμενοι σε σιδηρόδρομο και προαστιακό λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς ανακοίνωσαν θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη και για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., την προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών.

Θεωρούμε ότι η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. πρέπει να σταματήσει να αναζητά τρόπους ποινικοποίησης των αγώνων μας και να επιζητήσει τον διάλογο με τους εργαζόμενους, να λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις μας και να προωθήσει το συντομότερο δυνατό λύσεις, ώστε να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια των συγκοινωνιών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, καθώς και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην πλατεία Συντάγματος και ώρα 13:00. Προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενημερώνουμε ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00.»

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει με στάση εργασίας στην αυριανή απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαρτίου.

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία- για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών. Συγκέντρωση στην Αθήνα ώρα 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ για την απεργία

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, επισημαίνει: «Η διαχρονική πολιτική που εξειδικεύει τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση και την εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών και έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων από το 2009 έως και σήμερα, έστρωσε το έδαφος για το έγκλημα στα Τέμπη. Δεν πρόκειται για “τραγικό ανθρώπινο λάθος” ούτε για “ελληνική ιδιαιτερότητα” η μη “συμμόρφωση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο”. Στην ΕΕ το 2021 καταγράφηκαν 1.389 σημαντικά σιδηροδρομικά ατυχήματα, με συνολικά 683 νεκρούς και 513 τραυματίες, και 97 από αυτά αφορούσαν συγκρούσεις τρένων. Η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη σκοτώνει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η πολιτική που φέρνει αντιμέτωπο το λαό με το εγκληματικό ζύγι του κόστους – όφελους όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του στην παιδεία, στην υγεία, στις μεταφορές, παντού.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία δε δίστασε το Σάββατο, τέσσερις μόλις μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, να καταθέσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική Παιδοογκολογική μονάδα της χώρας. Άλλη μία απόδειξη ότι όταν πρόκειται να τρέξουν τα εγκληματικά τους σχέδια προς όφελος των επενδυτών και των επιχειρηματικών ομίλων είναι αποτελεσματικοί αλλά επιλεκτικά ανίκανοι όταν πρόκειται για τη ζωή μας και την ασφάλεια μας, όπως στην περίπτωση του κέντρου ασφάλειας των τρένων που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2010.
Όλες και όλοι στην 24ωρη απεργία στις 8 Μαρτίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα».

Η 5μελης επιτροπή ΕΙΝΑΠ Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»: «Εξοργιζόμαστε που ενώ οι εργαζόμενοι – αυτοί οι “κακοί συνδικαλιστές” – είχαν αναδείξει πολλές φορές τα προβλήματα που υπήρχαν στις υποδομές και τον εξοπλισμό (η τελευταία ανακοίνωση τους ήταν στις 7/2/23 – 21 μέρες πριν το δυστύχημα), οι διοικούντες απαντούσαν μόνο με εξώδικα.

Εξοργιζόμαστε με συγκεκριμένους δημοσιογράφους-παπαγαλάκια της κυβέρνησης που προσπαθούν να κρύψουν τις κυβερνητικές ευθύνες μέσω του κανιβαλισμού και δεν ντρέπονται να αναφέρονται στους νεκρούς ως μια “αναγκαία θυσία” για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Εξοργιζόμαστε με τις διαδοχικές υπουργικές αποφάσεις, με όλες τις κυβερνήσεις με βάση τις οποίες ο ΟΣΕ και η τραινΟΣΕ-Hellenic train απαλλάσσονται από την καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης ακόμη και σε περίπτωση θανάτου».

Το ΠΑΜΕ «καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα πρωτοβάθμια σωματεία, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 8 Μάρτη, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, να μετατρέψουν την οργή και τη θλίψη που κυριαρχεί σε αγώνα και φωνή! Να γίνουμε η φωνή των νεκρών της δολοφονίας στα τρένα. Να πλημμυρίσουν οι πόλεις στις απεργιακές συγκεντρώσεις από εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές». Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ καλεί στις 12.30 στα Προπύλαια.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.