Quantcast
Απεργία: Πώς θα κινηθούν αύριο Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί - Τι ισχύει για Δημόσιο και εστίαση - enikonomia.gr
share

Απεργία: Πώς θα κινηθούν αύριο Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί – Τι ισχύει για Δημόσιο και εστίαση

δημοσιεύτηκε:

Χειρόφρενο τραβούν “αύριο” τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην γενική απεργίας της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ που ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης για να αντιμετωπιστεί η ραγδαία αύξηση του κόστους διαβίωσης.

Αναλυτικά:

ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ (Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών), μόνο οι Γραμμές 2 και 3 θα λειτουργήσουν από τις 9:30 π.μ  το πρωί έως 3 μ.μ. για τη διευκόλυνση των απεργών διαδηλωτών.

Επίσης επισημαίνεται πως τα δρομολόγια θα  γίνονται από τις 9 π.μ.  έως και τις 5 μ.μ. στη Γραμμή 1 (Ηλεκτρικός)  ενώ τα δρομολόγια του Τραμ θα πραγματοποιούνται από τις 8 π.μ  έως και τις 10μμ .

Τα λεωφορεία  και τα τρόλεϊ

Ωστόσο τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9 π.μ.  και από τις 9 μ.μ.  έως τη λήξη της κυκλοφορίας, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις  9 π.μ  και από τις 9 μμ   μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Εξαίρεση αποτελούν οι 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ, όπου τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά.

Τα ταξί

Στάση εργασίας πραγματοποιούν και οι οδηγοί ταξί. Όπως  επισημαίνει ο ΣΑΤΑ, η απεργία στα ταξί θα ισχύει από τις 6:00 τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου έως τις 6:00 τα ξημερώματα της 10ης Νοεμβρίου.

Προαστιακός, τρένα και πλοία

Σε ό,τι αφορά τα τρένα και τον Προαστιακό, στην απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης προτείνει να γίνουν στάσεις εργασίας από τις 9 π.μ  έως τις 5μμ  . Η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα εκδώσει οδηγίες για τα δρομολόγια.

Δεμένα στα λιμάνι θα παραμείνουν όλο το 24ωρο τα πλοία όλων των κατηγοριών λόγω της συμμετοχής  της ΠΝΟ στην απεργία.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις  εφορίες, στα νοσοκομεία, στα  σχολεία, στις πολεοδομίες νομαρχίες και  στους δήμους καθώς συμμετέχουν στην απεργία .

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχει και η ΟΣΥΠΑ καθώς υποστηρίζει ότι «η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και η επαναφορά του Ν.1264/82 είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα».

Αλλά απεργία θα πραγματοποιήσουν και η ΟΛΜΕ  αλλά και η ΔΟΕ.

ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αποφάσισαν και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Η ΕΣΤΙΑΣΗ

Στην πανελλαδική απεργία  της Τετάρτης  9 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει και ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης αν και ενημερώθηκε, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση, ότι 14 από τα 15 σωματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) απέρριψαν την πρόταση για συμμετοχή στην απεργία.

Όπως  επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: «το ενεργειακό και η ακρίβεια μας απειλούν όλους. Η εφαρμογή του σχεδίου Πισσαρίδη είναι σε εξέλιξη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε οι ίδιοι τις επιχειρήσεις μας, συμμετέχοντας και στην πορεία και στην απεργία. Το κάλεσμα στην πορεία θα είναι στην πλατεία Κοραή, στις 11:00. Τα αιτήματα μας είναι:

  • Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας.
  • Άμεση μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιδότηση για επιστρεπτέες έως 30.000 ευρώ.
  • Διαγραφή όλων των κορωνοχρεών για το 2020 και το 2021.
  • Ασφάλιση για όλους και επανένταξη σε 120 δόσεις.
  • Φρένο στην ακρίβεια των πρώτων υλών.
  • Νομοθετική ρύθμιση «παγώματος» των ενοικίων και απαγόρευση εξώσεων μέχρι το τέλος του 2023.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6% μέχρι το τέλος του 2023.
  • Συνέχιση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» μέχρι το τέλος του 2023.
  • Αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων (προστασία Α΄ κατοικίας και δικαιοστάσιο) μέχρι το τέλος του 2023.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Δωρεάν τεστ για όλους εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους».

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 11 π.μ συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10.30 π.μ θα  γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Οι προσυγκεντρώσεις των Συνδικάτων για τη συγκέντρωση στις 9 Νοέμβρη στα Προπύλαια θα είναι στις 9.45 π.μ. στα παρακάτω σημεία:

  • Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
  • Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.
  • Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.