Quantcast
Απεργούν οι εργαζόμενοι στο "Παίδων Πεντέλης" - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο “Παίδων Πεντέλης” – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο «Παίδων Πεντέλης» επειδή με απόφαση του υπουργείου Υγείας παύουν να γίνονται οι εφημερίες σε αυτό.

Όπως αναφέρει το OPEN, γιατροί όλων των ειδικοτήτων του νοσοκομείου απεργούν σήμερα διότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου δεν γίνονται πλέον εφημερίες σε 24ωρη βάση κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και κάθε δεύτερη Κυριακή. Το νοσοκομείο θα λειτουργεί μόνο μέχρι τις 2.30 μμ διότι μπήκαν και οι 10 εμβολιαστικές γραμμές παιδιών σε αυτό το νοσοκομείο από 4 που είχε προηγουμένως.

Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης: Τι λέει η συντονίστρια -διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής

Για το θέμα αυτό μιλά η συντονίστρια, διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής, Σταυρούλα Κωσταρίδου στο Open TV . Όπως αναφέρει η ίδια, νοσοκομείο χωρίς 24ωρη εφημερία δεν υφίσταται όχι μόνο για το νοσοκομείο Παίδων αλλά για οποιοδήποτε νοσοκομείο στην Αθήνα και στη Περιφέρεια .

“Η 24 ωρη απεργία είναι αυτή που χαρακτηρίζει ένα παιδιατρικό νοσοκομείο τριτοβάθμιο όπως είναι το δικό μας”, συμπληρώνει.

Επίσης αναφέρει ότι έχουν προγραμματιστεί σήμερα 350 ραντεβού παιδιών από τους γονείς τους για να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο. ” Υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι οι οποίοι ίσως να μην απεργήσουν .Σκοπός μας δεν είναι να ταλαιπωρήσουμε τους μικρούς ασθενείς που έχουν κλείσει ραντεβού στην εφημερία ή στο εμβολιαστικό κέντρο .Ήδη έχουμε ενημερώσει τους γονείς, είπαμε γιατί απεργούμε .Και θα λειτουργήσει μόνο το ένα από τα 10 εμβολιαστικά κέντρα”.

” Προς στιγμήν μόνο ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα λειτουργεί” επαναλαμβάνει και συμπληρώνει ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς το οποίο όμως μπορεί
να δημιουργήσει στην συνέχεια ΄΄μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε σήμερα 350 εμβολιασμούς να κάνουμε σήμερα, τονίζει μεταξύ άλλων.

Είναι δύσκολο να εμβολιαστούν σήμερα τα παιδιά, όπως αναφέρει η ίδια και ζητεί συγγνώμη από τους γονείς για αυτό.

” Υπάρχουν γιατροί που ενημερώνουν σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού και ζητούν συγγνώμη για αυτήν την ταλαιπωρία .Δεν είναι δικό μας το θέμα .Ας μας δώσουν αυτό που ζητάμε- την 24ωρη εφημερία του νοσοκομείου .Τόσο δύσκολο είναι ; Ζητάμε να δουλέψουμε και δεν μπορεί να λυθεί αυτό το θέμα ;” διερωτήθηκε
Στην συνέχεια γνωστοποιεί ότι για το θέμα των εφημεριών υπέβαλε την παραίτηση της από τη θέση διευθύντριας ιατρικής υπηρεσίας, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι θα παραμείνει στη θέση της συντονίστριας -διευθύντριας της παιδιατρικής .


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.