Quantcast
Απογραφή 2021: Τι ισχύει για τα πρόστιμα σε αρνητές - enikonomia.gr
share

Απογραφή 2021: Τι ισχύει για τα πρόστιμα σε αρνητές

δημοσιεύτηκε:

Δεν θέλουμε να μπούμε στη λογική του προστίμου για τους αρνητές της απογραφής του 2021 ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση τι επιπτώσεις θα υπάρχουν εάν δεν απογραφεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είπε” Δεν θέλουμε να μπούμε στη λογική του προστίμου ” και πρόσθεσε ότι σε αυτή την περίπτωση η επίπτωση θα είναι η εξής: εάν δεν απογραφεί ο πολίτης τότε ο δήμος στον οποίο ζει θα φανεί στην απογραφή με μικρότερο πληθυσμό.

Ωστόσο την ίδια στιγμή προειδοποίησε ότι ” αυτό μπορεί να έχει συνέπειες τις οποίες δεν τις θέτει η ΕΛΣΤΑΤ, τις θέτει η πολιτεία. Οι οποίες συνέπειες μπορεί να έχουν να κάνουν με την χρηματοδότηση “, και επανέλαβε ” πρόστιμο δεν θέλουμε να επιβάλουμε, αν και προβλέπεται από τον νόμο”.

“Εμάς μας αρέσει να είμαστε απόλυτα ρεαλιστές όμως και ανθρώπινοι” ,σημείωσε με έμφαση.
Απογραφή: Νέες διευκρινίσεις για την πλατφόρμα

Έδωσε και κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία απογραφής που θα γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr.

” Η ψηφιακή πύλη gov.gr χρησιμοποιήθηκε καθαρά για πρακτικούς λόγους. Είναι μια γνωστή πύλη. Τα στοιχεία των πολιτών καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής . Η εφαρμογή η ηλεκτρονική έχει αναπτυχθεί από τους υπαλλήλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Έχουμε τηρήσει όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας δεδομένων τα οποία υπάρχουν και είμαστε πάρα πολύ σοβαροί σε αυτό το ζήτημα “.
Eπιπλέον ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαρροής στοιχείων των απογραφέντων σε δημόσιους φορείς ή ιδιωτικές επιχειρήσεις.
“Eμείς δεν ασκούμε εξατομικευμένες πολιτικές στη βάση της πληροφορίας η οποία παρέχεται στην Στατιστική Υπηρεσία”, σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.