Quantcast
Αποστόλου: Δεν θα επιβαρυνθούν οι αγρότες από τα βιβλία εσόδων-εξόδων - enikonomia.gr
share

Αποστόλου: Δεν θα επιβαρυνθούν οι αγρότες από τα βιβλία εσόδων-εξόδων

δημοσιεύτηκε:

Για τη συμφωνία με τους δανειστές αλλά και το τι σημαίνει αυτή για τον ελληνικό λαό και τους αγρότες μίλησε στο “Πρωινό MEGA” ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος τόνισε ότι δεν αγνοεί την ύπαρξη μιας δύσκολης διαδρομής, ωστόσο θα επιχειρηθεί στην πορεία να απαλυνθεί η επιβάρυνση των πολιτών.

“Έχουμε αυτή τη συμφωνία, θα προσπαθήσουμε σε αυτή τη διαδρομή να απαλύνουμε την επιβάρυνσή τους. Τη συμφωνία αυτή επώδυνα την υφίσταται όλος ο ελληνικός λαός, όχι μόνο ο αγρότης”, τόνισε.

Ο κ. Αποστόλου ξεκινώντας την τοποθέτησή του αναγνώρισε ότι όταν βρίσκεται κάποιος σε μια διαπραγμάτευση δεν μπορεί να ξέρει ποτέ την εξέλιξη, αλλά με βάση το αρχικό κείμενο σημείωσε ότι “δεν προβλέπεται” να έρθει άμεσα ως νέο προαπαιτούμενο το θέμα της αντιμετώπισης της φορολογίας των αγροτών.

Αναφέρθηκε στον διαχωρισμό που έκανε και χθες ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες σε σχέση με όσους ασκούν το επάγγελμα συμπληρωματικά.

Σημείωσε ότι η υποχρέωση τήρησης βιβλίου εσόδων-εξόδων δεν θα φέρει ουσιαστική επιβάρυνση καθώς, δεδομένου του υψηλού κόστους παραγωγής, το ισοζύγιο θα είναι αρνητικό και επομένως θα επέρχεται ενίσχυση, η οποία αναγνώρισε ότι θα φορολογείται αλλά σε αυτήν ακριβώς τη διαδικασία η κυβέρνηση θέλει να ευνοηθούν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Θα δηλώνεται, ανέφερε, όμως παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της αξίας της αγροτικής παραγωγής, κάτι που θα σημαίνει ότι θα υπάρξει αισθητή αύξηση του ΦΠΑ που θα εισπράττει το Δημόσιο.

Σχετικά με την προσφυγή στις κάλπες ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι “πάμε να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία”, προσθέτοντας ότι τίθεται θέμα πολιτικής νομιμοποίησης καθώς “ως κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορείς να πορευτείς”.

“Οι σύντροφοι βουλευτές που και σε αυτή την ψηφοφορία πλέον διαφοροποιούνται οριστικά από αυτά που ακολουθεί η κυβέρνηση, δεν μπορούμε να πορευτούμε από εκεί και πέρα”, είπε θέτοντας ως ορόσημο κατά την κρίση του την ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία.

“Όλοι πονάμε, δεν έχουν το μονοπώλιο οι σύντροφοι αυτοί”, συμπλήρωσε λέγοντας ότι η πρόσκληση Λαφαζάνη στους βουλευτές για καταψήφιση τον βρίσκει “εντελώς αντίθετο” και επισημαίνει πως “υπάρχει μια αντίληψη που τη σέβομαι και θέλω να ζητήσω από τους συντρόφους να σεβαστούν και αυτοί μια κυβέρνηση που έχει πάρει ένα δρόμο”.

 

Πηγή: Capital.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.