Quantcast
Απώλειες 10 δισ. δολ για τους 20 πιο πλούσιους Ρώσους - enikonomia.gr
share

Απώλειες 10 δισ. δολ για τους 20 πιο πλούσιους Ρώσους

δημοσιεύτηκε:

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι της Ρωσίας έχασαν 10 δισ. δολάρια αυτή την εβδομάδα,λόγω των δυσμενών εξελίξεων στη ρωσική οικονομία όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg

Ο Leonid Mikhelson ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος, με 8,7 δισ. δολάρια από την αρχή του χρόνου. Ο 59χρονος είναι ο CEO της ΟΑΟ Novatek, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας φυσικού αερίου της Ρωσίας. Η περιουσία του ανέρχεται σε 9,2 δισ. δολάρια.

Ο Gennady Timchenko, έχασε 7,8 δισ. δολάρια αυτόν τον χρόνο. Ο Timchenko, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με τον Putin, ελέγχει το 23,5% της Novatek και έχει πληγεί σημαντικά με μεμονωμένες κυρώσεις από τις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Ο τρίτος μεγαλύτερος «χαμένος» είναι ο Vladimir Lisin, ο 58χρονος πρόεδρος και μεγαλύτερος μέτοχος της OAO Novolipetsk Steel. Η εταιρεία χάλυβα έχει χάσει το 42% της αξίας της φέτος, περιορίζοντας την περιουσία του Lisin κατά 7,5 δισ. δολάρια.

Επίσης, 6,8 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους έχασε και ο Alisher Usmanov, που ελέγχει το 20% της ΟΑΟ MegaFon, της δεύτερης μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής της χώρας. Ωστόσο οι ζημιές του μετριάστηκαν κάπως από τα κέρδη που κατέγραψε στις κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες Alibaba Group Holding και JD. Com.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.