Quantcast
Αρχοντόπουλος σε Τagesspiegel: Στο «σφυρί» και η ΕΥΑΘ - enikonomia.gr
share

Αρχοντόπουλος σε Τagesspiegel: Στο «σφυρί» και η ΕΥΑΘ

δημοσιεύτηκε:

Συνέντευξη με τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργο Αρχοντόπουλο για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εταιρείας ύδρευσης της Θεσσαλονίκης διαβάζουμε στην Τagesspiegel του Βερολίνου.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη πριν λίγες μέρες στην Αθήνα μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και διεθνών πιστωτών, μια από τις προτεραιότητες στο εξής είναι και η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Σύμφωνα με τον Γιώργο Αρχοντόπουλο δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα εντατικοποιηθεί. «Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε.

Η επόμενη διαμαρτυρία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή» αναφέρει ο ίδιος στην TAZ συμπληρώνοντας: «Η κυβέρνηση μας είπε ψέματα. Αντίθετα (με όσα έκανε), μας είχε διαβεβαιώσει ότι η ΕΥΑΘ δεν θα εκποιηθεί. Κι όμως τώρα αυτό θα συμβεί!».

Μάλιστα ο εκπρόσωπος των εργαζομένων δηλώνει στην ΤΑΖ ότι η ΕΥΑΘ είναι μια επικερδής εταιρεία. «Γιατί να πωληθεί μια εταιρεία πού τα πηγαίνει καλά;» διερωτάται, τονίζοντας ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ότι η πώληση της εταιρείας σε ιδιώτες θα είναι επιζήμια. Μεταξύ άλλων «οι τιμές θα ανέβουν. Αλλά και η ποιότητα του νερού θα πέσει. Επίσης η ιδιωτικοποίηση θα έχει και κοινωνικές συνέπειες».

Ο Γιώργος Αρχοντόπουλος ωστόσο είναι αισιόδοξος δεδομένου ότι το 98% των κατοίκων της πόλης είναι κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Δηλώνει, τέλος, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.