Quantcast
ARD: Ο Σόιμπλε επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει πρώτα να περικόψει δημόσιες δαπάνες - enikonomia.gr
share

ARD: Ο Σόιμπλε επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει πρώτα να περικόψει δημόσιες δαπάνες

δημοσιεύτηκε:

«Ο Σόιμπλε σε δίλημμα», είναι ο τίτλος ανταπόκρισης του ARD από τις Βρυξέλλες, στην οποία επισημαίνεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα κληθεί σήμερα να δυσαρεστήσει είτε το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είτε το ίδιο το κόμμα του.

Ο Γερμανός ανταποκριτής αναφέρεται στην επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ προς τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών και σημειώνει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει πριν από την συζήτηση για το χρέος να γίνει η αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων.

«Με αυτή τη στάση όμως ο Σόιμπλε είναι όλο και περισσότερο απομονωμένος μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας, καθώς ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ βαθμολογούν θετικά την ελληνική κυβέρνηση, ενώ συμφωνούν με το ΔΝΤ ότι το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους ανήκει στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης.

«Ο Σόιμπλε επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει πρώτα να περικόψει δημόσιες δαπάνες», προκειμένου το 2018 να επιτύχει 3,5% πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της, αναφέρει ο ανταποκριτής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.