Quantcast
Άρειος Πάγος: Αίτημα αναίρεσης της απαλλακτικής απόφασης για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - enikonomia.gr
share

Άρειος Πάγος: Αίτημα αναίρεσης της απαλλακτικής απόφασης για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

δημοσιεύτηκε:

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε την άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε σχέση με τα δάνεια στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

της Άννας Κανδύλη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ζαχαρίας Κοκκινάκης έκρινε πως η δήλωση που κατατέθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν εμπρόθεσμη και συνεπώς νομότυπη.

Σημειώνεται ότι μετά τις αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα η απιστία σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος διώκεται μόνο κατ’ έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως.

Τότε το δικαστήριο είχε αποφανθεί, κατά πλειοψηφία, πως ο ειδικός εκκαθαριστής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (η εταιρεία PQH) κατέθεσε εκπρόθεσμα στο ακροατήριο τη δήλωση και συνεπώς δεν μπορούσε να συνεχιστεί η δίκη για τα κακουργήματα της της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Κατόπιν αυτού, η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων κηρύχθηκε απαράδεκτη και απαλλάχθηκαν από τις συγκεκριμένες κατηγορίες όλοι οι κατηγορούμενοι.

Η διαδικασία συνεχίστηκε για πέντε κατηγορούμενους στους οποίους αποδίδονταν μία ακόμη κατηγορία αυτή της απάτης για την οποία επίσης οι συγκεκριμένοι απαλλάχθηκαν το Σεπτέμβρη του 2020 καθώς, σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, δεν προέκυψε η τέλεση του αδικήματος.

΄Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.