Quantcast
Άρση της χρήσης μάσκας για τους εμβολιασμένους; – Τι απάντησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης - enikonomia.gr
share

Άρση της χρήσης μάσκας για τους εμβολιασμένους; – Τι απάντησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ανοιχτούς χώρους μόνο για τους εμβολιασμένους πολίτες άφησε ο καθηγητής και μέλος της ΕπιτροπήςΓκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης σχετικά με το θέμα της χρήσης μάσκας, η Επιτροπή “δίνει συστάσεις, δεν επιβάλλει κάτι σαν υποχρεωτικό. Νομίζω ότι σταδιακά θα περάσουμε
στο στάδιο όπου δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα σε ανoιχτούς χώρους. Αλλά νομίζω ότι για τους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι ευπαθείς για ένα μικρό χρονικό διάστημα καλό είναι να την φοράνε. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό”.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας για τους πολίτες. “Εμείς θα παραμένουμε αυτή την περίοδο στη σύσταση. Θα το συζητήσουμε και θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Και θέλω να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό η μάσκα για τους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι”.

Κορονοϊός: Θα παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα;

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα. “Θεωρούμε ότι τα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τους εμβολιασμένους θα πρέπει να αποσυρθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα”, απάντησε και μετά αναφέρθηκε και στους ανεμβολίαστους.

“Θα πρέπει να δούμε πώς θα κινηθεί η θνητότητα και η θνησιμότητα και η αντίστοιχη πίεση στο σύστημα υγείας για να δούμε πως θα αποσύρουμε κάποιους περιορισμούς και για τους ανεμβολίαστους”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.