Quantcast
Associated Press: Φόβος για παρατεταμένη πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Associated Press: Φόβος για παρατεταμένη πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οι φόβοι για παρατεταμένη αστάθεια στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ασκώντας πίεση στις χρηματοπιστωτικές αγορές της χώρας (σ.σ. μετοχές, κρατικά ομόλογα) αναφέρει το Associated Press.

Οι Έλληνες βουλευτές απέτυχαν να εκλέξουν νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τρίτη, τροφοδοτώντας ανησυχίες ότι η χώρα προσεγγίζει γρήγορα σε πρόωρες εκλογές οι οποίες πιθανότατα θα φέρουν στην εξουσία το αντιμνημονιακό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,συνεχίζει το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι επενδυτές θεωρούν ότι οι πρόωρες εκλογές μπορούν να οδηγήσουν σε μία αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα, η οποία μόλις πρόσφατα αναδύθηκε από μία δριμεία εξαετή ύφεση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει δηλώσει ότι θέλει να επαναδιαπραγματευθεί το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

«Παρά τις περαιτέρω προσπάθειες του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι είναι αφοσιωμένος στο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και να διατηρήσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για την πιθανότητα μίας αναδιάρθρωσης χρέους και μία χαλάρωση της λιτότητας» αναφέρει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο η Sarah Pemberton, οικονομολόγος στην Capital Economics.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.