Quantcast
Attica Bank: Αισιοδοξία για την αύξηση κεφαλαίου - enikonomia.gr
share

Attica Bank: Αισιοδοξία για την αύξηση κεφαλαίου

δημοσιεύτηκε:

Αισιοδοξία για την επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. ευρώ εξέφρασε η διοίκηση της Attica Bank  κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, καθώς ήδη καταγράφεται ενδιαφέρον από διεθνή επενδυτικά funds να συμμετάσχουν.

Μιλώντας στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank, κ. Ιωάννης Γαμβρίλης, σημείωσε ότι η διαδικασία «βρίσκεται σε εξέλιξη και στο στάδιο των εγκρίσεων», αναμένοντας «την άρση των αβεβαιοτήτων που θα επιταχύνουν την επίτευξη του στόχου».

Διευκρίνισε ότι η διοίκηση αναζητά στρατηγικό εταίρο με βασικό κριτήριο, όχι να συμβάλει μόνο κεφάλαια ή να έχει βραχυπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, αλλά να είναι σε θέση να πλαισιώσει σε μακροπρόθεσμη και σταθερή βάση τον βασικό μέτοχο, το ΤΣΜΕΔΕ.

Οπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, «την άνοιξη του 2014, η Τράπεζα, σε συνεργασία με τους διεθνείς συμβούλους της, είχε έρθει σε επαφή και με επενδυτικά ταμεία του εξωτερικού, τα οποία είχαν εκφράσει θετικό ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο να οριστικοποιηθεί τελικώς η σχετική συμφωνία».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.