share

Αττική: Αυτό είναι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ – Τι ανακοινώθηκε

δημοσιεύτηκε:

Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση της Τετάρτης, με φόντο την νέα “έκρηξη” στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών. Σημειώνεται ότι από τα 2.702 νέα κρούσματα κορονοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν τα 1.269.
Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, η πίεση στο ΕΣΥ στο λεκανοπέδιο έχει πλέον μπει στο “βαθύ κόκκινο” λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ως εκ τούτου, περνάμε από το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας στη διαχείριση της κρίσης στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης, που είχε εκπονηθεί ως ακραίο σενάριο, πέρυσι τέτοια εποχή στο υπουργείο Υγείας. Το σχέδιο αυτό εφαρμόστηκε εν μέρει στη μεγάλη πίεση του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα, τον Νοέμβριο, “και δυστυχώς θα εφαρμόσουμε σε πλήρη ανάπτυξη στην Αττική τώρα”, όπως είπε ο κ. Κικίλιας.Το σχέδιο για την Αττική

Αυξήθηκαν οι ΜΕΘ Covid στην Αττική από 168 σε 229, ανέφερε. Προστέθηκαν επτά ΜΕΘ Covid στο Ιπποκράτειο, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες προστίθενται 29 ακόμη ΜΕΘ Covid στο λεκανοπέδιο: 12 στον “Ευαγγελισμό”, 12 στο “Τζάνειο”, επτά στο “Ασκληπιείο”.
Άρα στην Αττική, οι ΜΕΘ Covid αυξήθηκαν από 168 τον Νοέμβριο σε 348 τον Μάρτιο, αύξηση 107%.
-Τα στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non Covid νοσοκομείο και το “Σισμανόγλειο” αποκλειστικά σε Covid και θα ενσωματώσει παθολογικές κλινικές από τα νοσοκομεία “Ευαγγελισμός”, “Γεννηματάς”, “Κοργιαλένειο-Μπενάκειο” και “Ιπποκράτειο”.
-Τα παραπάνω νοσοκομεία θα μετατρέψουν τις ανάλογες παθολογικές κλινικές τους σε κλινικές περιστατικών Covid και για το σκοπό αυτό θα βοηθήσουν το υπάρχον ιατρικό προσωπικό, ιδιώτες ιατροί. Ήδη λίστα με 16 παθολόγους και πνευμονολόγους από ιδιωτικές κλινικές είναι στη διάθεση του υπουργείου Υγείας.
-Το ιδιωτικό θεραπευτήριο “Ερρίκος Ντυνάν” παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non Covid περιστατικών. “Τους ευχαριστούμε θερμά”, τόνισε ο υπουργός Υγείας. Η λειτουργία του ως ιδιωτικού θεραπευτηρίου αναστέλλεται, με εξαίρεση τη μονάδα τεχνητού νεφρού, την ογκολογική κλινική και τα τακτικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο “Ερρίκος Ντυνάν” θα παραμείνουν μέχρι να λάβουν εξιτήριο, το νοσοκομείο ενσωματώνεται στο πρόγραμμα εφημεριών του ΕΣΥ, αντικαθιστώντας το “Σισμανόγλειο”.
-“Το Σισμανόγλειο” μετατρέπεται σε νοσοκομείο αντιμετώπισης Covid περιστατικών με δυναμικότητα 301 κλινών. Τα χειρουργεία και οι αίθουσες ανάνηψης του “Σισμανογλείου” μετατρέπονται σε πολυδύναμες ΜΕΘ Covid.
-Το “Ωνάσειο” εφεξής θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νοτίου Ελλάδος.
-Τα δύο νοσοκομεία του Δυτικού και Νότιου Τομέα της Αττικής, “Θριάσειο” και “Ασκληπιείο” τις ημέρες της εφημερίας τους θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στον παθολογικό τομέα για τα non Covid περιστατικά.
-Ο ιδιωτικός τομέας έχει ήδη διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ για non Covid περιστατικά, στην Αττική, προκειμένου να τα αξιοποιήσουμε και τα έχουμε αξιοποιήσει ήδη, είπε ο υπουργός Υγείας.
“Η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κρίνεται κομβικής σημασίας στην παρούσα φάση και το υπουργείο Υγείας σκοπεύει να πάρει κάθε σχετική αναγκαία απόφαση για τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας”, πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο της επιδημίας. Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή”, είπε ο υπουργός για να προσθέσει πως αύριο θα ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς και στέλνοντας το μήνυμα “η ελπίδα είναι εδώ”.


πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.