Quantcast
Αυγενάκης: Αυστηρό μήνυμα για ελέγχους και πρόστιμα στην αγορά - Δεν παίζουμε με την τιμή στο γάλα και την ποιότητα της φέτας - enikonomia.gr
share

Αυγενάκης: Αυστηρό μήνυμα για ελέγχους και πρόστιμα στην αγορά – Δεν παίζουμε με την τιμή στο γάλα και την ποιότητα της φέτας

δημοσιεύτηκε:

Αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι παραβάτες του νόμου θα τιμωρηθούν και θα πληρώσουν τα πρόστιμα, έστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στους ελέγχους στην αγορά, σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΙ και Παραπολιτικά.

Από την προηγούμενη Πέμπτη, μικτά κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΕΦΕΤ, με τη συνδρομή – όπου χρειάζεται- αστυνομικών, λιμενικών και δικαστικών αρχών, κάνουν ελέγχους, σε σημεία λιανικής πώλησης, αλλά και στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι έλεγχοι αφορούν στο γάλα και στα προϊόντα του. Οι έλεγχοι διενεργούνται σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας σε βυτιοφόρα μεταφοράς γάλακτος, καθώς έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες προς το ΥΠΑΑΤ.

Έλεγχοι επίσης γίνονται σε supermarkets, όπου θα λαμβάνονται δείγματα των ελεγχομένων προϊόντων γάλακτος με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την επισήμανση της ετικέτας, όσο και των ισοζυγίων γάλακτος που τηρεί η κάθε μεταποιητική βιομηχανία. Έλεγχοι γίνονται, επίσης, και για την τήρηση των προδιαγραφών για τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων λαμβάνονται γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία αποστέλλονται στα διαπιστευμένα εργαστήρια για περαιτέρω χημικές αναλύσεις τα αποτελέσματα των οποία θα δοθούν στο ΥΠΑΑΤ το συντομότερο δυνατόν. Οι έλεγχοι πρόκειται να συνεχιστούν στα σημεία λιανικού εμπορίου, αλυσίδες supermarket, στις πύλες εισόδου της χώρας και όπου αλλού απαιτηθεί.

Τον συντονισμό των ελέγχων, με απόφαση του ΥπΑΑΤ, έχει αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Στρατάκος. Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι ενημερώθηκε στην αρχή του χρόνου για 164 υποθέσεις νοθείας σε κρέας και γάλα από το 2016 και ότι δεν έχουν εισπραχθεί τα πρόστιμα. Πρόσθεσε ότι ζήτησε να εξεταστούν όλες οι υποθέσεις και να καταβληθούν τα πρόστιμα, όχι τόσο για να μπουν χρήματα στα ταμεία του κράτους, αλλά γιατί πρέπει να σταλεί ένα αυστηρό μήνυμα προς όλους.  «Δεν με νοιάζει πως λέγεται ή ποιος είναι ο παραβάτης. Πρέπει άπαντες να καταλάβουν ότι δεν παίζουμε με την τιμή του γάλακτος ή με την ποιότητα προϊόντων σημαντικών για τη χώρα μας, όπως η φέτα», τόνισε χαρακτηριστικά ο ΥπΑΑΤ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.