Quantcast
Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξουν ο αυτοδιοικητικός χάρτης και ο εκλογικός νόμος - enikonomia.gr
share

Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξουν ο αυτοδιοικητικός χάρτης και ο εκλογικός νόμος

δημοσιεύτηκε:

“Οποτεδήποτε μια κυβέρνηση έβλεπε ότι τελειώνει η πορεία της, προσπαθούσε με διάφορες αλχημείες, να παίξει με τους εκλογικούς νόμους, να αλλάξει συσχετισμούς… δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Έχουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ που καταρρέουν, που είναι παρελθόν στη συνείδηση του κόσμου, είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή και έχουν τον κ. Σκουρλέτη, να προσπαθεί να εκστομίζει ιδέες χωρίς να μπορεί να το υποστηρίξει” δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Αν δεχθώ ότι ήταν υπέρμαχοι της απλής αναλογικής γιατί δεν την ψήφισε την πρώτη περίοδο που ήταν κυβέρνηση και να πάει στη δεύτερη περίοδο που προκήρυξε εκλογές με απλή αναλογική; Δεν κατάλαβα! Τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, δικά μου; Όχι, βέβαια. Αν θέλουν να είναι συνεπείς μπορούν να επικαλούνται ‘είπαμε, κάναμε’, όχι ‘είπαμε, ωφεληθήκαμε’ και τώρα που η κατάσταση βουλιάζει, ψάχνουμε για σωσίβια. Δεν τους σώζει κανένα σωσίβιο, είναι τελειωμένοι και ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Αυτή η κυβέρνηση είναι παρελθόν για τη χώρα. Μετρούν πλέον ημέρες και εβδομάδες. Η κοινωνία η ίδια τους έχει γυρίσει την πλάτη. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κυβέρνηση μετράει ημέρες, εβδομάδες και ελάχιστους μήνες. Το ξέρουν και οι ίδιοι” τόνισε.

“Είναι γατζωμένοι στην καρέκλα και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, θα κάνουν τα πάντα, δυστυχώς για την χώρα και τα εθνικά μας ζητήματα. Αν πραγματικά νιώθουν τόσο σίγουροι, τόσο δυνατοί, τόσο βέβαιοι για την πορεία τους, ας πάμε σε εκλογές και ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός, αν θέλουν έναν πρωθυπουργό σαν τον κ. Τσίπρα ή έναν άλλον μεταρρυθμιστή, σύγχρονο, αποφασισμένο πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φοβούνται την ετοιμηγορία, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν. Δεν θα τους βγει όμως το χαρτί αυτό, όσο κι αν παίξουν με την απλή ή τη σύνθετη αναλογική” ανέφερε.

“Απαντώ στον κ. Σκουρλέτη. Η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στην αυτοδιοίκηση και με κάθε τρόπο και στο γενικότερο πολιτικό τοπίο με σκοπό να προκαλέσει το χάος” είπε ο κ. Αυγενάκης.

“Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει ο αυτοδιοικητικός χάρτης και δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ως υπέυθυνη αξιωματική αντιπολίτευση να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και θα το καταφέρουμε. Και θα το πετύχουμε γιατί έχουμε συμμάχους τους Έλληνες πολίτες” συμπλήρωσε.

“Η κυβέρνηση είναι σε πανικό, είναι σε αποδρομή και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, δεν έχουν άλλο χρόνο, η κλεψύδρα έχει αδειάσει” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.