Quantcast
Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να αποτρέψουμε την υπογραφή αυτής της κακής συμφωνίας - enikonomia.gr
share

Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να αποτρέψουμε την υπογραφή αυτής της κακής συμφωνίας

δημοσιεύτηκε:

Στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ αναφέρθηκε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Φτάσαμε στο σημείο της πρότασης μομφής όταν πλέον είχαμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Όταν ζητήσαμε από τον κ. Τσίπρα να έρθει στη Βουλή και να ζητήσει την εξουσιοδότηση, όπως είχε πράξει στις 9 Ιουλίου του 2015 τότε με την εξουσιοδότηση που ζήτησε και πήρε για να υπογράψει με τον ESM. Το έκανε τώρα; Όχι” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε:

“Και τότε και σήμερα όφειλε ο κ. Τσίπρας να έχει την εξουσιοδότηση, τη νομιμοποίηση. Η ΝΔ κινείται συντεταγμένα, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης χθες μιλώντας από το βήμα της Βουλής με αφορμή το πολυνομοσχέδιο ανακοίνωσε την κατάσταση πρότασης μομφής αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Ξεκαθάρισε τη θέση της ΝΔ και για ποιους λόγους προχωρούμε σε αυτή την πρόταση μομφής. Είμαστε υποχρεωμένοι πρώτα από όλα να αναδείξουμε τα ψέματα αλλά και τα κακά σημεία μίας επικίνδυνης συμφωνίας. Πλέον δεν μπορεί κανένας να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του και αναφέρομαι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως των ΑΝΕΛ. Δεν μπορούν να περιβάλουν με εμπιστοσύνη την κυβέρνηση, άρα κατ’ επέκταση τον κ. Κοτζιά και τον κ. Τσίπρα, αλλά από την άλλη να διαφωνούν με τη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων. Δεν μπορεί να υποκρίνονται άλλο, ούτε ο κ. Καμμένος ούτε οι βουλευτές του. Η ευθύνη όλων των βουλευτών είναι ατομική”.

“Η ψηφοφορία και η πρόταση μομφής έχει να κάνει με το Σκοπιανό και με τη συνολικότερη πορεία της κυβέρνησης… Υποκρισία τέλος, ο καθένας πρέπει να πάρει τις ευθύνες του… Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να αποτρέψουμε την υπογραφή αυτής της κακής συμφωνίας για τη χώρα μας”

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή Πληροφοριών: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.