Quantcast
Αβραμόπουλος: Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι "a la carte" - enikonomia.gr
share

Αβραμόπουλος: Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι “a la carte”

δημοσιεύτηκε:

“Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι a la carte, δεν μπορεί να είναι εθελοντική και δεν είναι διαπραγματεύσιμη”, επεσήμανε ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της κατανομής των προσφύγων.

Απευθυνόμενος στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Αβραμόπουλος είπε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt: «Αν είστε μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θα πρέπει να ασχοληθούν όλα τα κράτη-μέλη με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορεί μια χώρα ή λίγες χώρες να αφεθούν μόνες τους να αντιμετωπίσουν μια μελλοντική κρίση. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο: Μια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου (για την πανευρωπαϊκή κατανομή των προσφύγων, και το σύνολο της νομοθεσίας για το άσυλο) πρέπει να επιτευχθεί τον Ιούνιο το 2018» .

Επισημαίνεται ότι, η δήλωση Αβραμόπουλου στη Die Welt έρχεται ουσιαστικά ως απάντηση στον ισχυρισμό του Ομοσπονδιακού Καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς ότι η εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων στην Ευρώπη θα διαιρέσει περαιτέρω την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Το να αναγκάσουμε τα κράτη να δεχτούν πρόσφυγες δεν βοηθά την Ευρώπη”, υποστήριξε ο Κουρτς μιλώντας στη Bild am Sonntag. «Η συνέχιση αυτής της πορείας θα διαιρέσει μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κράτη-μέλη πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους εάν και πόσα άτομα δέχονται».

Πηγή Πληροφοριών :ΑΠΕ/ Die Welt


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.