Quantcast
Αβραμόπουλος: Άμεσα 33 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την προσφυγική κρίση - enikonomia.gr
share

Αβραμόπουλος: Άμεσα 33 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την προσφυγική κρίση

δημοσιεύτηκε:

Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση καταβολή 33 εκατομμυρίων ευρώ έως τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση της μαζικής εισροής προσφύγων.

Όπως ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τα θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντησή του με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου τα χρήματα αυτά αποτελούν μέρος των 450 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει ακόμη περισσότερη χρηματοδότηση με βάση το έργο που παράγεται, είπε ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος έστειλε μήνυμα πως τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας και του προσφυγικού-μεταναστευτικού δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση και γι΄αυτό η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου πρέπει να τα αντιμετωπίσει με σύνεση, υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεργασίας.

Η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια ώστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό, είπε από την πλευρά της η υπηρεσιακή πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένει και αξιώνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη συνέχεια της στήριξης στην Ελλάδα γιατί η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες εισροές προσφύγων και μεταναστών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.