Quantcast
Αύριο η πρώτη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων - enikonomia.gr
share

Αύριο η πρώτη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων

δημοσιεύτηκε:

Αύριο, 21 Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων (που ανήκουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανό), προκειμένου να αναφερθούν οι λόγοι για τους οποίους έχει ξεσηκωθεί όλη η ελληνική ύπαιθρος και έχει βγει στους δρόμους.

Τα αιτήματα που αναμένεται να θέσουν οι παραγωγοί στον κ.Μητσοτάκη σχετίζονται τόσο με την απόσυρση του φορολογικού όσο και με του ασφαλιστικού (και κυρίως με την μεταφορά του ΟΓΑ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης).

Ακόμη την ίδια μέρα η αντιπροσωπεία του Πανελλαδικού Συντονιστικού αναμένεται να συναντηθεί στις 14.30 και με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργο Κατρούγκαλο, προκειμένου να υλοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αγρότες γνωρίζουν ότι οι συνομιλητές τους ενδεχομένως να θελήσουν να αξιοποιήσουν πολιτικά κι επικοινωνιακά τις συναντήσεις, αλλά δεν θέλησαν να αρνηθούν να τις πραγματοποιήσουν, για να μη θεωρηθεί ότι αρνούνται τον διάλογο.

 Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βέροιας και μέλος της Πρωτοβουλίας που μετέχει στην αντιπροσωπεία Τάσος Χαλκίδης ανέφερε: «Ξεκαθαρίσαμε πως επιμένουμε να παραμείνει ο ΟΓΑ αυτόνομος, γιατί μπορεί να είναι βιώσιμος με τις εισφορές των αγροτών και του τονίσαμε ότι αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε» .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.