Quantcast
Αυτή είναι η νέα πρόταση από την Ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές - enikonomia.gr
share

Αυτή είναι η νέα πρόταση από την Ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές

δημοσιεύτηκε:

Η νέα ελληνική πρόταση που καταγράφεται στο κείμενο τριών σελίδων, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει αναθεώρηση, προς τα πάνω του στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος και του χρόνου (από 0,6% του ΑΕΠ για φέτος και 1,5% του ΑΕΠ το 2016).

Ως προς τον ΦΠΑ προτείνονται ρυθμίσεις για την αύξηση της απόδοσής του (π.χ. να αυξηθεί ο συντελεστής από το 11% στο 12%). Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες επισημαίνουν ότι περιλαμβάνεται και ρύθμιση για κατάργηση ΦΠΑ στα νησιά.

Ως προς το ασφαλιστικό, εξετάζεται μόνο η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και δεν περιλαμβάνεται η κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Ακόμα μια σειρά μέτρων διοικητικού χαρακτήρα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονταν και στην πρόταση των δανειστών,όπως η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει αύξηση του ορίου εντόκων και συνδρομή του ESM για τα ομόλογα της EKT. 

Την είδηση επιβεβαίωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος μιλώντας στο Reuters είπε ότι η Κομισιόν παρέλαβε κείμενο με ελληνικές προτάσεις και αυτή την ώρα το εξετάζει.

Η Ελλάδα κατέθεσε σήμερα νέα πρόταση τριών σελίδων προς τους δανειστές της, σύμφωνα με πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση προτείνει, μεταξύ άλλων, αύξηση του ορίου εντόκων και συνδρομή του ESM για τα ομόλογα της EKT.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.