Quantcast
Β. Σόιμπλε: Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζουν - enikonomia.gr
share

Β. Σόιμπλε: Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζουν

δημοσιεύτηκε:

Ο γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε μιλώντας σε εκδήλωση ασφαλιστικών φορέων στο Βερολίνο, δήλωσε πως η Γερμανία είναι μεν ανοιχτή σε διάλογο, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί κανέναν «εκβιασμό».

«Οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται». Τη φράση αυτή επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε εκδήλωση εκπροσώπων του ασφαλιστικού κλάδου στο Βερολίνο, αναφερόμενος στην Ελλάδα και τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης Τσίπρα περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.Ο Β. Σόιμπλε προειδοποίησε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να εκβιάσει (σσ. τους εταίρους) όσον αφορά το θέμα της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Για τον γερμανό υπ. Οικονομικών η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την επίδειξη αλληλεγγύης εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε διάλογο»

Αυστηρότατο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση«Επ΄ αυτού δεν διαφωνεί κανείς, πέραν αυτών όμως εμείς δεν δεχόμαστε εκβιαστικές πιέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπ. Οικονομικών, στέλνοντας έτσι ένα αυστηρότατο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση.Ο κ. Σόιμπλε κάλεσε εκ νέου την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις συμφωνίες με τους διεθνείς πιστωτές.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε διάλογο», η βάση του διαλόγου όμως δεν μπορεί να αλλάξει, όπως είπε. Ο γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι η έως τώρα βοήθεια των ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη και εν μέρει στα όρια του εφικτού. Η κυβέρνηση στην Αθήνα, συμπλήρωσε, γνωρίζει ότι πρέπει να κινηθεί άμεσα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.