Quantcast
Μπακογιάννη: Ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί - Η ΝΔ είναι σοβαρό κόμμα, δεν είναι Τσίπρας - enikonomia.gr
share

Μπακογιάννη: Ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί – Η ΝΔ είναι σοβαρό κόμμα, δεν είναι Τσίπρας

δημοσιεύτηκε:

Το συνολικό σχέδιο για την ανάπτυξη απαιτεί μια συνολική φορολογική επανάσταση με μείωση της φορολογίας “ώστε να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις, τα άτομα” και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

“Εμείς λέμε συνολικά θα καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, θα υπάρξει ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα, με λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, που θα δώσει στον νέο άνθρωπο τη βεβαιότητα ότι θα πάρει σύνταξη”, επισήμανε.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 83ης ΔΕΘ θα εξαγγείλει το συνολικό του σχέδιο, “δεν έχει βάλει ένα καλάθι στο οποίο λέει: ο κόσμος θέλει να ακούσει αυτό, και θέλει να ακούσει και κάτι άλλο, άρα θα του τα πω” και συμπλήρωσε πως “πολύ απέχει από παροχές αυτό”.

Ερωτηθείσα αν υπάρχουν περιθώρια οικονομικών ελιγμών, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε πως “δυστυχώς είμαστε δεσμευμένοι σε κάτι το οποίο εμείς δεν έχουμε αποδεχθεί, δηλαδή αυτά τα υπερπλεονάσματα για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι παράλογο (…) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί και εδώ και δύο χρόνια έχει πει σε όλους τους εταίρους ότι αυτό δεν είναι μια πολιτική η οποία μπορεί να συνεχιστεί”.

Ερωτηθείσα αν ο πυλώνας ιδιωτικής ασφάλισης που περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό καλύπτει όλους τους Έλληνες πολίτες ακόμα και τους οικονομικά ευάλωτους και τους άνεργους, είπε χαρακτηριστικά: “Μα βεβαίως” και πρόσθεσε: “Πρόκειται περί απίστευτης συκοφαντίας της πραγματικότητας, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόβλημα να συγκρούεται με την πραγματικότητα. Δεν έχουμε εφεύρει εμείς αυτό το σύστημα, υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη, για να δίνει πρόσθετη ασφάλεια”.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις (στον δημόσιο τομέα). “Οχι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε φορά που ρωτιέται λέει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις σε όλους τους τόνους”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι, “θα υπάρξει όμως το 1 προς 5, διότι κακά τα ψέματα δεν μπορείς και να προσλάβεις χιλιάδες ανθρώπους και να μειώσεις τη φορολογία, δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Πρέπει να στοχεύσεις και να έχεις ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Και το σχέδιο το δικό μας είναι να μεγαλώσουμε την ‘πίτα’. Για να μεγαλώσουμε την ‘πίτα’ θα πρέπει να κάνουμε οικονομία στον δημόσιο τομέα να προσλάβουμε εκεί που είναι απολύτως απαραίτητοι, δηλαδή στην υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια, και σιγά – σιγά να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να πάμε παραπέρα”.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ούτως ώστε η χώρα να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις, η κ. Μπακογιάννη είπε πως χρειάζεται σταθερότητα, αξιοπιστία, σοβαρό φορολογικό σύστημα, σοβαρό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, μείωση της γραφειοκρατίας, ένα πλέγμα δράσεων το οποίο θα δίνει στον επενδυτή την πεποίθηση ότι αυτή είναι μια σοβαρή χώρα με σοβαρούς ανθρώπους που αξίζει να επενδύσω και πρόσθεσε πως η ΝΔ στοχεύει στο να φέρει επενδύσεις.

Αναφερόμενη στο θέμα της ανεργίας είπε πως “τα στοιχεία της μείωσης της ανεργίας είναι δυστυχώς αρκετά πλασματικά με την έννοια ότι μειώθηκε πράγματι η ανεργία σε απόλυτους αριθμούς, αλλά το πρόβλημα είναι τι είδους δουλειές κάνουν οι νέοι άνθρωποι. Δυστυχώς, έχουμε ανθρώπους με τετράωρα, έχουμε ανθρώπους με πολύ μειωμένους μισθούς, οι οποίοι δεν μπορούν να ζήσουν με αυτά τα λεφτά που παίρνουν”.

Απαντώντας στην ερώτηση τι πιστεύει ότι θα καθορίσει τον χρόνο εκλογών, το ονοματολογικό της πΓΔΜ ή το θέμα των συντάξεων, η κ. Μπακογιάννη είπε χαρακτηριστικά: “Σκοπιανό και συντάξεις. Το τελευταίο πράγμα το οποίο βλέπω, την τελευταία περίπτωση, είναι να γίνουν εκλογές το Μάιο, αλλά θα σας κάνω μια πρόβλεψη, ότι εγώ δεν αποκλείω καθόλου να βρεθείτε, εμείς ευτυχώς δεν θα βρεθούμε, μπροστά σε έκπληξη και οι εκλογές να γίνουν εντός του (τρέχοντος) έτους”.

Επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών “ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση”. Ερωτηθείσα αν η ΝΔ βρεθεί στην κυβέρνηση μετά την κύρωση της συμφωνίας και από την ελληνική Βουλή, κάτι που ο κ. Τσίπρας έχει θέσει, θα ακολουθήσει τις επιταγές του Συντάγματος, είπε πως “η ΝΔ είναι σοβαρό κόμμα, δεν είναι Τσίπρας. Εμείς ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει μια διεθνής συμφωνία. Μια διεθνής συμφωνία που θα έχει κυρωθεί από την Ελλάδα, θα έχει κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων πάρα πολύ δύσκολα αλλάζει και με πολλή μεγάλη δυσκολία μπορείς να πετύχεις κάποιες βελτιώσεις. Και εγώ θα είμαι η τελευταία, η οποία θα μιλήσω στον λαό της Θεσσαλονίκης και θα του πω ότι θα σκίσω τη συμφωνία, όπως έσκισε ο κ. Τσίπρας τα μνημόνια. Δεν θα το κάνω ποτέ. Σέβομαι τουλάχιστον την ιστορία μας. Γι’ αυτό και ακριβώς η μάχη την οποία δώσαμε ήταν τόσο μεγάλη και γι’ αυτό και λέμε στον κ. Τσίπρα αντί να φέρεις τη συμφωνία στη Βουλή κάνε εκλογές, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θέλει”.

Για το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ στο τέλος του Σεπτεμβρίου για το ονοματολογικό, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως “το πρόβλημα του δημοψηφίσματος δεν είναι το όχι, το πρόβλημα του δημοψηφίσματος για τον κ. Ζάεφ δηλαδή, είναι η συμμετοχη, διότι το Σύνταγμα (της πΓΔΜ) προβλέπει ότι χρειάζεται 50% συμμετοχή, με ένα 10% των Σκοπιανών να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα αυτό ανεβάζει σε πραγματικούς αριθμούς την ανάγκη ενός αποτελέσματος της τάξεως του 60%. Φαντάζομαι πως θα το πετύχουν”.

Αναφερόμενη στις διαδηλώσεις που έγιναν το περασμένο Σάββατο και σε αυτές που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στη Θεσσαλονίκη κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε : “Θεωρώ αυτονόητο ότι μέσα σε μια Δημοκρατία οι πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα υπό την προϋπόθεση ότι το κάνουν ειρηνικά και αξιοπρεπώς και όχι με τα γεγονότα που είχαμε προχθές (σ.σ. το περασμένο Σάββατο) στη Θεσσαλονίκη όπου απ’ ό,τι καταλαβαίνω η χρήση των δακρυγόνων από την αστυνομία ήταν σε ένα βαθμό, ο οποίος δεν συνάδει με αντίδραση σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα”.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.