Quantcast
Βαλκανικά Επιμελητήρια: Προώθηση κοινών δράσεων για την επιχειρηματικότητα - enikonomia.gr
share

Βαλκανικά Επιμελητήρια: Προώθηση κοινών δράσεων για την επιχειρηματικότητα

δημοσιεύτηκε:

Η προώθηση κοινών δράσεων για την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητα των Βαλκανίων, χρηματοδοτούμενων από προγράμματα της Ε.Ε., αποφασίστηκε στην 1η Συνάντηση Βαλκανικών Επιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο της Φλώρινας.

Η συνάντηση διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο της συνεδρίασης της διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος, είπε μεταξύ άλλων: «στα χρόνια που έρχονται καλούμαστε να στηρίξουμε την επανεκκίνηση των οικονομιών μας, με βάση τα δεδομένα και τις απαιτήσεις της παγκοσμιοποιημένης αγοράς.

Η εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνοδευόμενη από ουσιαστική ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, είναι βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε αυτό το στόχο.

Πιστεύω πραγματικά ότι, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, θα μπορέσουμε να κάνουμε σημαντικά βήματα μπροστά. Με όφελος για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, για τις τοπικές οικονομίες και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής μας».

Όπως τόνισε στο καλωσόρισμα του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, η Φλώρινα έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να μετατραπεί από μια απομακρυσμένη και μειονεκτική περιοχή της Ελλάδας σε πύλη των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ομόφωνη απόφαση για την σχεδίαση και υλοποίηση κοινών δράσεων δικτύωσης, προώθησης και προβολής ,χρηματοδοτούμενων από τα Προγράμματα Εδαφικής και Επιχειρηματικής Συνεργασίας της Ε.Ε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.