Quantcast
Βαλς: «Η Γαλλία περιμένει από την Ελλάδα ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις» - enikonomia.gr
share

Βαλς: «Η Γαλλία περιμένει από την Ελλάδα ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις»

δημοσιεύτηκε:

«Ανεπαρκή» χαρακτηρίζει την πρόοδο της Αθήνας ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και τονίζει ότι «η Γαλλία αναμένει από την Ελλάδα ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις αν θέλει να πάρει νέα βοήθεια από την ΕΕ» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico .

Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, που πραγματοποιεί  επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία καλεί τις ελληνικές αρχές «να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους».

«Η θέση της Γαλλίας δεν έχει αλλάξει ποτέ: θα λάβει υπόψη  την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά υπάρχει επίσης ένα θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύσεις. Θα πρέπει να γίνουν  σεβαστά », αναφέρει  ο Manuel Valls στην  πορτογαλική οικονομική εφημερίδα.

«Όπως γνωρίζετε, ο χρόνος είναι λίγος.Και τα πράγματα είναι απλά: για να διασφαλιστεί ότι η ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια,η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καθορίσει γρήγορα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις», τονίζει  ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας και προσθέτει : 

«Υπάρχει πρόοδος, αλλά όχι αρκετά ακόμα.Οι  ελληνικές αρχές  πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους», λέει ο Manuel Valls,  τονίζοντας ταυτόχρονα ότι για τη Γαλλία, μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή.».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.