Quantcast
Βαρουφάκης: Θα παραιτηθώ εάν υπερισχύσει το «Ναι» στο δημοψήφισμα - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Θα παραιτηθώ εάν υπερισχύσει το «Ναι» στο δημοψήφισμα

δημοσιεύτηκε:

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ” ναι” ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα παραιτηθεί  όπως είπε σε συνέντευξη που παραχωρει αυτή την ώρα στo Bloomberg.

O υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία  εάν δεν προβλέπει αναδιάρθρωση χρέους, η οποία,όμως,  μπορεί να υπογραφεί ακόμα και σε μία ώρα εάν οι Έλληνες πουν ναι στο δημοψήφισμα.

O κ.Βαρουφάκης είπε,όταν ρωτήθηκε σχετικά , ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την ερχόμενη Τρίτη ενώ διερωτήθηκε ποιος επενδυτής θα ερχόταν να επενδύσει σε μία χώρα που το χρέος της δεν είναι βιώσιμο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών μια προκαταρκτική συμφωνία στο Eurogroup θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να ανοίξει τη στρόφιγγα του ELA και αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει να αρθούν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στις τράπεζες.

Επίσης ο κ.Βαρουφάκης υπογράμμισε  ότι στην περίπτωση του ναι η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει απέναντι στον ελληνικό λαό ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι  ” απεγνωσμένα “υπέρ του ευρώ.

“Εάν υπογράφαμε την πρόταση των δανειστών τότε σε έξι μήνες θα ήμασταν πιο κοντά στο Grexit” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε την συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών

 

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.