Quantcast
Βαρουφάκης: «Δεν χρειαζόμαστε αυξήσεις φόρων» - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: «Δεν χρειαζόμαστε αυξήσεις φόρων»

δημοσιεύτηκε:

Αντίθετος εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης σχετικά με τις αυξήσεις φόρων που απαιτούν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δημιουργώντας προβλήματα στη διαπραγμάτευση αναφέρει η Handelsblatt.

Ειδικότερα η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως για πρώτη φορά στη Γερμανία υπήρξε ένα θερμό καλωσόριμα στον ‘Ελληνα υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκίνησε την ομιλία του στο Γερμανικό Οικονομικών Ερευνών με μια εικονική ευημερία της ελληνικής οικονομίας από την εισαγωγή της χώρας στο ευρώ μέχρι τη στιγμή που έσκασε η «φούσκα» στη χρηματοπιστωτική κρίση.

Ο ‘Ελληνας υπουργός Οικονομικών επέμεινε για ακόμη μία φορά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει όχι να σώσει τη χώρα αλλά για την αποκατάσταση της ανάπτυξης.

Το συνταξιοδοτικό πρέπει να μεταρρυθμιστεί, ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, διότι δεν είναι βιώσιμο όπως επίσης και η αγορά εργασίας. Ωστόσο τόνισε ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται χρόνο…

Για το φορολογικό σύστημα επίσης ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως πρέπει να μεταρρυθμιστεί αλλά επισήμανε με έμφαση πως «δεν χρειαζόμαστε αυξήσεις φόρων» απορίπτοντας τις προτάσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Από την άλλη μεριά η κ. Μέρκελ στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των G7 προειδοποίησε πως δεν υπάρχει χρόνος και πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ αν λάβει σοβαρά τις διαπραγματεύσεις, αναφέρει η Handelsblatt…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.