Quantcast
Βαρουφάκης: Έχουμε συμφωνία που θα υπογράφαμε άμεσα - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Έχουμε συμφωνία που θα υπογράφαμε άμεσα

δημοσιεύτηκε:

Ότι έχει στα χέρια του πρόταση την οποία θα υπέγραφε άμεσα η ελληνική κυβέρνηση είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αιφνιδιάζοντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Channel 4 τον δημοσιογράφο Πολ Μέισον.

«Από τότε που προκηρύξαμε το δημοψήφισμα, είχαμε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις από τις Βρυξέλλες. Ίσως το δημοψήφισμα συγκέντρωσε αρκετά μυαλά στις Βρυξέλλες και είχαμε πραγματικά καλές προτάσεις, τις οποίες θα υπογράφαμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Οταν ο δημοσιογράφος του Channel 4 τον ρώτησε αν έχει πρόταση την οποία θα υπέγραφε, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε καταφατικά. «Πού είναι;», συνέχισε ο Πολ Μέισον. «Δεν πρόκειται να σας πω», του απάντησε γελώντας ο κ. Βαρουφάκης. «Κάπου μέσα σε αυτό το κτίριο» (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών) και πρόσθεσε ότι το κρίσιμο είναι ότι πριν αυτή η πρόταση γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα, θα πρέπει ο λαός να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση με ένα «Οχι» στο δημοψήφισμα, τονίζοντας μάλιστα, ότι οι συνάδελφοί του στο Eurogroup δεν αρέσκονται στο να διαρρέουν τέτοια κείμενα στο ευρύ κοινό.

 «Με μια νίκη του «όχι» θα έχουμε ως Κυβέρνηση μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ να έχουμε μια συμφωνία βιώσιμη. Σας επαναλαμβάνω ότι αν η συμφωνία δεν είναι βιώσιμη εγώ δεν πρόκειται να την υπογράψω» είπε ο υπουργός Οικονομικών στο ξένο δίκτυο, τονίζοντας ότι με αυτές τις προϋποθέσεις και μόνο, μπορεί να πάει για μια συμφωνία και να την υποστηρίξει, πείθοντας τους συναδέλφους του να την ψηφίσουν. 

 Ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ούτε επιβεβαίωναν ούτε και  διέψευδαν την είδηση τονίζοντας ότι η τελευταία συμφωνία είναι αυτή που  πρότεινε την Τετάρτη  ο Πρωθυπουργός και η οποία ταυτίζεται με την τελευταία  πρόταση που ήρθε από τις  Βρυξέλλες, μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.