Quantcast
Βαρουφάκης: Η αλήθεια για τη Ρίγα - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Η αλήθεια για τη Ρίγα

δημοσιεύτηκε:

Διεκρινήσεις για την Ρίγα και τα περί απαξιωτικών σχολίων από τους συναδέρφους του, δίνει  ο Γιάνης Βαρουφάκης, με κείμενο στο blog του.

Ειδικότερα στο κείμενο που έχει δημοσιεύσει ο Υπουργός Οικονομικών αρνείται κατηγορηματικά ότι οι συνάδερφοι ΥΠΟΙΚ του, του πρόσαψαν τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που μετάδωσαν πολλά ΜΜΕ- όπως «τζογαδόρος», «ερασιτέχνης», «χάσιμο χρόνου» κλπ- καθώς και ότι ουδέποτε έχασε την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας να τον αποκλείσει από τις διαπραγματεύσεις.

«Επίσης γράφτηκε ότι δεν θα παραβρισκόμουν στο επόμενο Eurogroup ή θα ήμουν υπό καθεστώς επιτήρησης από άλλους συναδέλφους μου υπουργούς», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης.

Συνεχίζει δε, λέγοντας ότι «τίποτα από αυτά δεν ήταν κατ΄ ελάχιστο αληθές», καθώς οι ΥΠΟΙΚ στο Eurogroup του απευθυνόντουσαν, με συναδελφικότητα, ευγένεια και τρόπο που έδειχνε σεβασμό. 

«Ποτέ δεν έχασα την ψυχραιμία μου κατά την διάρκεια της συνδιάσκεψης, αλλά και σε καμία άλλη περίπτωση. Συνεχίζω να διαπραγματεύομαι με τους συναδέρφους υπουργούς, επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπίας στο Eurogroup», γράφει ο έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρεται και στο δημοσίευμα των New York Times, που του καταλόγισε ότι ηχογράφησε την συνεδρίαση του Εurogroup,  καθώς και στην πληθώρα σχετικών δημοσιευμάτων που ακολούθησαν- τον «καταρράκτη ψεμάτων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- τα οποία τον χαρακτήρισαν ως τον «απατεώνα» που «πρόδωσε» την εμπιστευτικότητα του Eurogroup. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.