Quantcast
Βαρουφάκης: «Η Γερμανία πρέπει να ηγηθεί» - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: «Η Γερμανία πρέπει να ηγηθεί»

δημοσιεύτηκε:

Κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βελτιώσει το τεταμένο κλίμα, από την άλλη όμως έριξε λάδι στη φωτιά με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel, στην οποία, αναφερόμενος στις προτάσεις των πιστωτών, τόνισε ότι «τέτοιες προτάσεις κάνεις μόνο όταν δεν επιθυμείς συμφωνία».

Σημείωσε επίσης ότι για να επιτευχθεί συμφωνία η Αθήνα έκανε σημαντικές παραχωρήσεις έναντι των δανειστών παραβιάζοντας κόκκινες γραμμές, τόσο όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, όσο και την αύξηση του ΦΠΑ.

«Τώρα θα πρέπει να κινηθεί η άλλη πλευρά», είπε ο Γ. Βαρουφάκης, ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν θέλει ούτε ένα ευρώ παραπάνω.

Για μια ακόμα φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης θέτει στην συνέντευξή του ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να βγάλει τη θηλιά των χρεών από το λαιμό της και να μπορέσει να ανακάμψει.

Επίσης ο Γιάνης Βαρουφάκης ζητεί από τη Γερμανία να σπάσει τον αποκλεισμό και να δημιουργήσει τις συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.