Quantcast
Βαρουφάκης: Κάναμε τα πάντα για να καταλήξουμε σε συμφωνία - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Κάναμε τα πάντα για να καταλήξουμε σε συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

«Κάναμε τα πάντα για να καταλήξουμε σε συμφωνία» δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην Daily Telegraph λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το αποφασιστικό Eurogroup.

«Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να αποφύγουμε οιεσδήποτε κινήσεις που θα διακύβευαν την χρηματοοικονομική σταθερότητα ή την ελληνική ανταγωνιστικότητα. Αυτό που δεν μπορούμε να δεχθούμε όμως είναι πως η δημοσιονομική προσαρμογή, η οποία συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα συνεχιστεί μόνο επειδή το λένε οι κανόνες».

«Έχουμε ήδη κάνει περισσότερη δημοσιονομική σύσφιξη από ότι έχει γίνει ποτέ από οποιαδήποτε χώρα σε καιρό ειρήνης και η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση με μείωση του ονομαστικού ΑΕΠ.

Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη. Ο μόνος λόγος για να γίνει αυτό θα είναι σε όρους τιμωρίας.

Το μόνο που ζητούμε είναι ένας τρόπος να τερματιστεί ο κύκλος χρέους-αποπληθωρισμού και να ανακτηθούν τα κυκλώματα πίστωσης της ελληνικής οικονομίας

Η εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι «σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, το κείμενο του αιτήματος που κατατέθηκε την Πέμπτη έγινε σε συνεργασία με τον κ. Ντάισελμπλουμ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.