Quantcast
Βαρουφάκης: Λύση έστω και στο και 5’ - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Λύση έστω και στο και 5’

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτός σε ενδεχόμενες καλές ιδέες των εταίρων της χώρας μας, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το χρέος, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής». Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει πως στις διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει ορίσει τις κόκκινες γραμμές της, οι οποίες είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, τα εργασιακά και οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Αναφερόμενος, μάλιστα, ειδικότερα στις ιδιωτικοποιήσεις, επεσήμανε: «θέλουμε να περάσουμε από τη λογική της εκποίησης σε εξευτελιστικές τιμές, στη λογική της ανάπτυξης σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ξένους επενδύτες».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για αμοιβαία σύγκλιση με τους Ευρωπαίους εταίρους και για την ανεύρεση λύσης «έστω και στο και 5’». «Όλοι θα κάνουμε το καθήκον μας ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα που να υπονομεύσει την ενότητα της Ευρωζώνης», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος προσέθεσε: « Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ξέρει να παράγει έντιμες συμφωνίες μέσα από έντιμες διαφωνίες (…)οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν δώσει ένα σημαντικό βαθμό αισιοδοξίας».

Σε όσους κάνουν λόγο για plan B, απαντά: «Plan B σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία δεν υπάρχει. Η διαπραγμάτευση γίνεται με ειλικρίνεια και χωρίς ίχνος μπλόφας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.