Quantcast
Βαρουφάκης: «Ναι» σε ιδιώτες στον ΟΣΕ, κατηγορικά όχι στην ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: «Ναι» σε ιδιώτες στον ΟΣΕ, κατηγορικά όχι στην ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «στον ενικό» ανέφερε χαρακτηριστικά για τις αποκρατικοποιήσεις πως ειδικά για τον ΟΣΕ η είσοδος των ιδιωτών κρίνεται απολύτως απαραίτηση.

Αντίθετα για τη ΔΕΗ ο Υπουργός είναι εντελώς αντίθετος στην αποκρατικοποίησή της σημειώνοντας ότι όπου επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο στέφθηκε από αποτυχία.

Για το λιμάνι του Πειραιά ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι η επένδυση της Cosco είναι πολύ καινοτόμος και έχει την υποστήριξη τουλάχιστον του Υπουργείου του.

Για το Ελληνικό ο Υπουργός εκτιμά πως η αξία που παραχωρήθηκε είναι εξαιρετικά χαμηλή αλλά δεν θα πάει κόντρα στην ελληνική νομοθεσία.

Για τα περιφερειακά αεροδρόμια ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως θα επαναξεταστεί νομικά ο διαγωνισμός όχι όμως για να παραπέμψουν το θέμα στις καλένδες. Σημασία έχει η δέσμευση του επενδυτή ότι θα προχωρήσει σε υποδομές ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Για το ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ο Υπουργός χαρακτηριστικά πως «τον χειρισμό με το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα τον έκανε ούτε η Θάτσερ».

Επίσης ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε πως έγιναν αποκρατικοποιήσεις με απαράδεκτο τρόπο προσθέτοντας πως δεν αναμοχλεύει τις συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Τέλος ο Υπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα έχει τεράστια περιουσία η οποία δεν έχει αναδειχθεί και στόχος της κυβέρνησης είναι να την αναδείξει χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως είναι οι συμβάσεις παραχώρησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.