Quantcast
Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε έχει «μετρημένο» πλάνο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε έχει «μετρημένο» πλάνο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Στη Γερμανία υπήρχε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ανέφερε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία τα επόμενα 24ωρα, αρχικά είπε « ουδέν σχόλιο» και αμέσως μετά πρόσθεσε πως «θα ήθελα να υπάρξει συμφωνία αρκεί να είναι συμφωνία λύση. Για την ώρα δεν μπορούμε να προδικάσουμε κανένα αποτέλεσμα».

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει «μετρημένο» πλάνο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και «αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για να το πετύχει», εκτίμησε ο τέως υπουργός.

Σε ερώτηση εάν οι Γερμανοί έχουν υπολογίσει το κόστος ενός Grexit είπε ότι ο κ. Σόιμπλε θεωρεί πως οι απώλειες είναι ελεγχόμενες.Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ο κ. Σόιμπλε είναι ο μόνος Υπουργός της Ευρωζώνης με συντεταγμένη σκέψη και συγκεκριμένο πλάνο, ενώ ελέγχει απόλυτα την πλειοψηφία του Eurogroup, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.

Ο κ. Βαρουφάκης έχει πλήρη συναίσθηση ότι έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών μετά τις επίμονες πιέσεις που άσκησαν ο κ. Σόιμπλε και άλλοι ομόλογοί του της Ευρωζώνης αλλά και από το εσωτερικό.

Πηγή: Ναυτεμπορική 

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.