Quantcast
Βαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει περιθώριο δύο εβδομάδων - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει περιθώριο δύο εβδομάδων

δημοσιεύτηκε:

Πίστωση χρόνου θα ζητήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών, όπως δηλώνει ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην El Mundo. Μετά τις δηλώσεις περί… θανάτου στη La Tribune, ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει μεταρρυθμίσεις αλλά όχι αυτές που απαιτούν Ουάσινγκτον και Φρανκφούρτη».

«Δεν θέλουμε αντιπαράθεση, ούτε θέλουμε να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες, θέλουμε να δράσουμε σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Το πρώτο που θα κάνουμε θα είναι να πάρουμε χρόνο: μας πιέζουν ώστε μετά τις εκλογές μέσα σε μια εβδομάδα να τα υπογράψουμε όλα. Δεν πρόκειται να υπογράψουμε τίποτα βιαστικά και τρέχοντας. Θα ζητήσουμε δύο εβδομάδες, κάτι αρκετά λογικό», τονίζει ο κ. Βαρουφάκης προσθέτοντας πως στη συνέχεια θα φέρουμε τις προτάσεις μας στο Eurogroup, το Ecofin και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Και οι προτάσεις μας θα περιλαμβάνουν πρώτα και κύρια την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Βαρουφάκης από την οικεία του «στους πρόποδες της Ακρόπολης, όπου ανάμεσα στα έπιπλα δεσπόζει η βιογραφία του Τσε Γκεβάρα» στην απεσταλμένη της El Mundo στην Αθήνα, εκφράζει την πεποίθηση ότι «οι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουμε για να επαναλάβουμε τα ίδια ηλίθια λάθη που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρέπει να σπάσουμε αυτήν τη λογική».

Ο καθηγητής οικονομίας, τον οποίο η εφημερίδα προκρίνει ως τον πιθανότερο να γίνει ο επόμενος υπουργός Οικονομικών της χώρας, δηλώνει επίσης πως παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις «η Ελλάδα βρίσκεται ξεκάθαρα σε ύφεση. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση απλώς κοροϊδεύουν το λαό κάνοντας φθηνή προπαγάνδα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική ευκαιρία που απομένει στην Ευρώπη», τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής προσθέτοντας πως η αριστερή κυβέρνηση που θα σχηματιστεί «θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αλλά όχι σε αυτές που διατάσσει η Ουάσινγκτον και η Φρανκφούρτη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.