Quantcast
Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας θα έχει την τύχη των δύο πρωθυπουργών που εφάρμοσαν τα μνημόνια - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας θα έχει την τύχη των δύο πρωθυπουργών που εφάρμοσαν τα μνημόνια

δημοσιεύτηκε:

«Από την αρχή της κρίσης της Ελλάδας το 2010, δύο πρωθυπουργοί έχασαν τη θέση τους αφού πρώτα αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν ένα ανέφικτο πακέτο μέτρων λιτότητας, ως αντάλλαγμα για ένα πρόγραμμα διάσωσης από την τρόικα. Με λυπεί να βλέπω ότι την ίδια μοίρα θα έχει και ένας τρίτος πρωθυπουργός, ο φίλος μου και σύντροφος Αλέξης Τσίπρας».

Αυτό αναφέρει σε άρθρο του στους New York Times ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ επαναλαμβάνει την απόφασή του να μην συμμετέχει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Από την πλευρά μου, αφού παραιτήθηκα από την θέση μου εν μέσω της αδίστακτης και ταπεινωτικής επιβολής της τρόικας, σκοπεύω να μείνω εκτός. Δεν θα διεκδικήσω μία θέση στο κοινοβούλιο στις θλιβερές εκλογές, οι οποίες δεν πρόκειται να αναδείξουν μία βουλή ικανή να υποστηρίξει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται εκτενώς στο εναλλακτικό σχέδιο. «Το πλάνο ήταν έτοιμο στις 11 Μαΐου. Το παρουσίασα στον Σόιμπλε και σε άλλους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. Ωστόσο, δεν έλαβε ποτέ έγκριση από τον Έλληνα πρωθυπουργό διότι του το απαγόρευσε η τρόικα. Του κατέστησε σαφές ότι οποιαδήποτε τέτοιο έγγραφο θα θεωρούνταν εχθρική κίνηση και θα ήταν μια υπαναχώρηση από τις συνθήκες του υπάρχοντος προγράμματος της τρόικας. Φυσικά, αυτό το πρόγραμμα έκανε λόγο για μεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα και δεν είχε πρόβλεψη για την αναδιάρθρωση του χρέους».

 

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.