Quantcast
Βαρουφάκης στην El Pais: Η Ισπανία κινδυνεύει να γίνει… Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης στην El Pais: Η Ισπανία κινδυνεύει να γίνει… Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Η Ισπανία κινδυνεύει να γίνει η επόμενη… Ελλάδα» προειδοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα El Pais.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών που υποδέχθηκε τον δημοσιογράφο της Ισπανικής εφημερίδας στο σπίτι του στην Αθήνα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο λαός της Ισπανίας πρέπει να δει την κατάσταση και να κρίνει τι θέλει για την κοινωνία του, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην Ελλάδα ή στη Γαλλία ή αλλού. Ο κίνδυνος να γίνετε Ελλάδα υπάρχει πάντα και θα γίνει πραγματικότητα, εάν συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια λάθη που έγιναν στην Ελλάδα”.

Το να τιμωρείς ένα περήφανο έθνος για να ενσπείρεις το φόβο σε ένα άλλο, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη, δεν είναι η Ευρώπη για την οποία υπογράψαμε, δεν είναι η Ευρώπη για την οποία ο Γκονζάλες, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο Χέλμου Σμι, οι Καραμανλής και Παπανδρέου αγωνίστηκαν να δημιουργηθεί, σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

“Θα πρέπει να ανακτήσουμε την αίσθηση του να είναι κανείς Ευρωπαίος και να βρούμε τρόπους να ξαναδημιουργήσουμε το όνειρο του συνδυασμού της ευημερίας με τη δημοκρατία.

H ιδέα ότι ο φόβος και η απέχθεια πρόκειται να δημιουργήσουν τη νέα Ευρώπη είναι μια ιδέα που θα μας οδηγήσει ολοταχώς σε μια μεταμοντέρνα δεκαετία του 1930 και πιστεύω ότι ο λαός της Ισπανίας και οι άνθρωποι στην Ελλάδα γνωρίζουν ακριβώς τι τους έκανε η δεκαετία του 1930″ πρόσθεσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.