Quantcast
Βαρουφάκης στο CNN: Είχαμε plan B, αλλά όχι την έξοδο από το ευρώ - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης στο CNN: Είχαμε plan B, αλλά όχι την έξοδο από το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

«Είχαμε plan B» υποστήριξε σε συνέντευξή του στο CNN, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε όμως, πως «αυτό το σχέδιο δεν αφορούσε στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά στη δημιουργία ρευστότητας σε ευρώ που θα προσέφερε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και διαπραγματευτικής ισχύος».

Απαντώντας στον Πολ Κρούγκμαν που είχε δηλώσει ότι είναι σοκαριστικό που η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως «δεν είναι αλήθεια. Είχαμε εναλλακτικό πλάνο, το μελετούσαμε και το εξελίξαμε στο υπουργείο, υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού, που μας είχε δώσει εντολή να το πράξουμε».

Πρόσθεσε ακόμη πως «έγιναν λάθη, σίγουρα. Πρέπει να είναι κανείς πολύ ξεροκέφαλος για να υποστηρίζει ότι δεν έκανε λάθη, ειδικά κατά την διάρκεια μιας πεντάμηνης περιόδου εξαιρετικά σφοδρών διαπραγματεύσεων ενάντια πιστωτών που δεν τους ενδιέφερε να έχουν μια ορθολογική διαπραγμάτευση».

«Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο δίλημμα: να αυτοκτονήσει ή να εκτελεστεί»

Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι αποφάσισε πως η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με το οποίο διαφωνεί, ενώ εγώ θεώρησα ότι πρέπει να παραιτηθούμε. Αναγνωρίζω ωστόσο ότι το επιχείρημά του είναι εξίσου ισχυρό με το δικό του.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν αντιμέτωπος με μια απίστευτα δύσκολη επιλογή. Να αυτοκτονήσει ή να εκτελεστεί»  σημείωσε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.