Quantcast
Βαρουφάκης: Ζήτημα πρωταρχικής σημασίας η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Ζήτημα πρωταρχικής σημασίας η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας

δημοσιεύτηκε:

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό δίκτυο ABC, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στην σημασία ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας για την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

«Είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για την Ελλάδα η ανάκτηση της εθνικής της κυριαρχίας, η οποία παραχωρήθηκε στους δανειστές, με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων δήλωσε», δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης που σημείωσε επίσης:

«Μόνο εάν ένα περήφανο έθνος είναι εθνικά κυρίαρχο, μπορεί να σεβαστεί ένα άλλο περήφανο έθνος. Είναι προϋπόθεση από την μεριά μας, να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, προκειμένου να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε εχθρότητα με άλλα έθνη. Η εθνική κυριαρχία είναι προϋπόθεση φιλίας».

«Πρέπει να εργαστούμε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και να αποφεύγουμε γενικόλογες εκτιμήσεις για τους Έλληνες ή τους Γερμανούς», συμπλήρωσε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ερωτηθείς για τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολίασε πως «το να στρέφεται ένα περήφανο έθνος εναντίον ενός άλλου είναι μία τακτική που έχει ήδη δοκιμαστεί στο παρελθόν με αβυσσαλέα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.