Quantcast
Βαρβιτσιώτης: «Απέτυχαν στην πολιτική διαπραγμάτευση» - enikonomia.gr
share

Βαρβιτσιώτης: «Απέτυχαν στην πολιτική διαπραγμάτευση»

δημοσιεύτηκε:

«Φοβάμαι ότι οι δανειστές δεν θα δώσουν χρηματοδότηση στην Ελλάδα για όλη την χρονιά»,  επισήμανε σήμερα ο Βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον Real FM 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μάλιστα ό ίδιος έκανε λόγο για «Για «αποτυχία» της κυβέρνησης στην πολιτική διαπραγμάτευση» και πως: «Υπάρχει στάση πληρωμών σε δημόσιους φορείς όπως αποτυπώνεται, ενώ τον Οκτώβριο η χώρα θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση». 

Και συνέχισε σημειώνοντας ότι: «Ο Τόμσεν είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση» ωστόσο εκτιμά ότι: «’Οτι οι Ευρωπαϊκοί ηγέτες δεν επιθυμούν να δώσουν χρηματοδότηση στην χώρα».

Πάντως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πιο γενναίες μεταρρυθμίσεις, δηλαδή να τελειώσει με τις αποκρατικοποιήσεις εντός του έτους, να κλείσει το θέμα των αεροδρομίων, να υιοθετήσει ευρωπαϊκό μοντέλο από κάποια χώρα  και να το εφαρμόσει αυτούσιο, αλλά και να μην προχωρήσει στην μείωση επικουρικών συντάξεων κατά 5 % διότι είναι λάθος».

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι: «Η αύξηση ΦΠΑ είναι πολύ βαρύ μέτρο για τον τουρισμό, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εγγυάται περισσότερες μεταρρυθμίσεις παρά φόρους».

«Φτάσαμε στην πολιτική διαπραγμάτευση και απέτυχε, μας είπανε περάστε από το Eurogroup  πάλι. Θα πρέπει να διαπραγματευτούμε με σοβαρότητα, η κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει plan B. Η μετάβαση σε  δραχμή  δεν λύνει το οικονομικό πρόβλημα της  χώρας  ωστόσο δημιουργεί έλλειμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι: «Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ αυξάνει 200.000 εκατομμύρια ευρώ τον προϋπολογισμό της χώρας. Ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει  μέσω φόρων τους εργαζομένους του  κρατικού τηλεοπτικού σταθμού».

Τέλος ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι: «Υπάρχει πρόβλημα στην συμφωνία λόγω ρευστότητας  για αυτό θα πρέπει να προστατέψουμε τον Γιάννη Στουρνάρα . Έχουμε φτάσει τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ, το να στοχοποιούμε  τον κ. Στουρνάρα δεν προσφέρει κάτι στην χώρα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.