Quantcast
Βενιζέλος: Παιδική εκδρομή το mail Χαρδούβελη μπροστά στη νέα συμφωνία - enikonomia.gr
share

Βενιζέλος: Παιδική εκδρομή το mail Χαρδούβελη μπροστά στη νέα συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

«Παιδική εκδρομή» χαρακτήρισε το περίφημο email Χαρδούβελη  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μπροστά, όπως είπε, στο «τρένο του τρόμου» της νέας συμφωνίας.

Μιλώντας από το  βήμα της Βουλής υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας δεν είπε κάτι καινούριο, κάτι συγκεκριμένο» αλλά ότι «επανέλαβε πως θα υπάρξει συμφωνία γιατί όλοι θα υποχωρήσουν μπροστά στην Ελλάδα».

«Κάθε μήνας που καθυστερούμε στη διαπραγμάτευση ισοδυναμεί με έναν επιπλέον χρόνο στο μνημόνιο» εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι «η χώρα βρίσκεται σε θέση ρουά ματ» και ότι «είμαστε κολλημένοι στον τοίχο».

Όπως ανέφερε, «το δίλημμα είναι εάν θα λάβουμε σκληρά μέτρα για να σώσουμε τη χώρα ή θα πάμε στην καταστροφή».

Επίσης σχολίασε τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Καμμένος βγαίνει από τα αριστερά στον Τσίπρα» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θέλει συστράτευση από την αντιπολίτευση που μέχρι πρότινος έβριζε».

«Η πρόταση του Βαρουφάκη για το χρέος είναι ό,τι κερδίσαμε στο Eurogroup του 2012», σχολίασε στη συνέχεια ο Ευ. Βενιζέλος και επανήλθε στο email Χαρδούβελη  λέγοντας ότι «δεν περιελάμβανε περικοπές μισθών και συντάξεων, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και αύξηση του ΦΠΑ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η πρόταση της Αθήνας είναι το σημείο εκκίνησης της συμφωνίας και θεωρεί  «σίγουρο πως θα προστεθούν νέα μέτρα».

Αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα σχολίασε ότι «η  κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε ύφεση και απώλεια του πλεονάσματος» και παρατήρησε ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα μειώθηκε γιατί δεν μπορούμε να έχουμε παραπάνω».

«Δεν πρόκειται για επιτυχία, αλλά για το αποτέλεσμα της επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας», είπε ακόμα αναφέροντας ότι «δεν έχουμε κερδίσει τίποτα 4 μήνες τώρα».

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει εγκαταλείψει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και αναφερόμενος στο 47σελιδο κείμενο είπε ότι είναι μια απλή συμφωνία που δεν έχει καμιά αναπτυξιακή πρόβλεψη και δεν αναφέρει τίποτα για το χρέος.

«Η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας επιδεινώνεται» είπε στη συνέχεια και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «που συμφωνείτε; Ο άλλος σήκωσε την επανάσταση».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.