Quantcast
Βενιζέλος στο Reuters: Στήριξη σε ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπό όρους - enikonomia.gr
share

Βενιζέλος στο Reuters: Στήριξη σε ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπό όρους

δημοσιεύτηκε:

To ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να παράσχει στήριξη σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο μιας ευρύτερης φιλοευρωπαϊκής συνεργασίας, δήλωσε στο Reuters o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

O κ. Bενιζέλος τόνισε πως θέλει μια ευρύτερη συναίνεση μετά τις εκλογές της Κυριακής. «O ΣΥΡΙΖΑ μόνος του ή μια συνεργασία μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί» υπογράμμισε. «Θέλουμε να είμαστε ένας εθνικός εταίρος, όχι αναγκαστικά ένας κυβερνητικός εταίρος, αλλά αν η χώρα μας χρειάζεται είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα θα εξαρτηθεί από την δέσμευση τους στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την μετάβαση σε ένα μετα-μνημονιακό πρόγραμμα χωρίς ριψοκίνδυνες κινήσεις.

«Οι όροι είναι ότι όλοι καταλαβαίνουν πως οι βιαστικές, ερασιτεχνικές προτάσεις είναι επικίνδυνες και αυξάνουν τον κίνδυνο της χώρας» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. Πρόσθεσε ότι υπάρχει «ο κίνδυνος ενός σοκ ή μιας απογοήτευσης σε σχέση με τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί από τις εύκολες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον ίδιο το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. «Κανείς δεν το θέλει, αλλά είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα ατυχήματα», είπε ο κ. Βενιζέλος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.