Quantcast
Βενιζέλος «στον ενικό»: Θα καταρρεύσουμε καθ’ οδόν για το δημοψήφισμα - enikonomia.gr
share

Βενιζέλος «στον ενικό»: Θα καταρρεύσουμε καθ’ οδόν για το δημοψήφισμα

δημοσιεύτηκε:

Για την ανακοίνωση του Eurogroup, την διαπραγμάτευση με τους δανειστές, το email Χαρδούβελη, τα περί «αριστερής παρένθεσης» αλλά και για την στάση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό».

Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Eurogroup αμέσως μετά την χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Όπως συμβαίνει πριν από κάθε συνεδρίαση του Eurogroup, η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει ένα δραματικό κλίμα, περίμενε πάρα πολλά, εξαρτούσε από την ανακοίνωση του Eurogroup σημαντικές αποφάσεις.

Έδινε την εντύπωση ότι αν το Eurogroup δεν πάρει μία απόφαση που να επιτρέψει στον κ. Ντράγκι την Τετάρτη που έρχεται να αυξήσει το όριο των εντόκων γραμματίων, δεν θα ήταν ικανοποιημένη και σχεδόν θα πήγαινε στη ρήξη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «το κείμενο του ανακοινωθέντος είναι από τυπικό έως ανησυχητικό, δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό. Είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει το Eurogroup».

Για προσυνεννόηση των ευρωπαίων εταίρων σε σχέση με την Ελλάδα μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στα περί δημοψηφίσματος:

«Όλες οι δηλώσεις των υπουργών οικονομικών του Eurogroup έδειχναν ότι υπάρχει προσυνεννόηση σε σχέση με την Ελλάδα. Και επί του προγράμματος και επί του δημοψηφίσματος. Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς γίνονται πολιτικές διαβουλεύσεις ερήμην μας. Και αυτό είναι μία πολιτική αποτυχία της διαπραγμάτευσης».

«Αν η κυβέρνηση νόμιζε ότι επικαλούμενη το δημοψήφισμα ασκεί μία πολιτική πίεση έξω και μέσα, ήρθαν αυτοί και είπαν “εντάξει κάνε το”. Αλλά για να έχεις συμφωνία και να πάρεις λεφτά, θα πρέπει να έχεις ξεμπερδέψει με το δημοψήφισμα».

Και συμπλήρωσε: «Έγινε με ήπιο τρόπο ό,τι έγινε στις Κάννες. Ο Σόιμπλε εννοεί ότι το συμπέρασμα του δείπνου των Καννών ήταν “κάντε το δημοψήφισμα”. Αλλά ναι ή όχι στο ευρώ και όταν πάρετε απόφαση ότι είστε στο ευρώ και θέλετε συμφωνία, ελάτε να συζητήσουμε».

«Δεν χρειάζεται να κάνουμε δημοψήφισμα, θα έχουμε καταρρεύσει καθ’ οδόν», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Δείτε όλη την εκπομπή:

Α’ μέρος:

 

Β’ Μέρος:

 

Γ’ Μέρος:

Πηγή: enikos.gr

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.