Quantcast
Βερολίνο - Παρίσι και ΔΝΤ πιέζουν για μέτρα - enikonomia.gr
share

Βερολίνο – Παρίσι και ΔΝΤ πιέζουν για μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Ναι μεν αλλά… είναι το κοινό συμπέρασμα των ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και του ΔΝΤ για τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη. Την ίδια ώρα, διεθνής τύπος φέρνει στο φως νέα σενάρια και σχέδια για Grexit. 

Βερολίνο και Παρίσι ζητούν βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, στο ίδιο κλίμα και η Κριστίν Λαγκάρντ που ζητάει βαθιές τομές στο συνταξιοδοτικό επιβιώνοντας το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Αγοράς». Οι πιέσεις μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου θα εντείνονται μέρα με την ημέρα, ενώ θα έχει προηγηθεί και η συνεδρίαση του Δ.Σ του ΔΝΤ στις 18 Απριλίου. 

Λαγκάρντ: Δεν είναι βιώσιμο το συνταξιοδοτικό 

Δύσπιστη εμφανίστηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ για το αν η Αθήνα θα κάνει πράξη τα όσα συζήτησε με τον Γ. Βαρουφάκη . «Είμαι ανήσυχη για το αν το κομμάτι της συζήτησής που κάναμε την Κυριακή του Πάσχα, θα υλοποιηθεί!».

Παράλληλα, η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε βαθιές τομές στο συνταξιοδοτικό, τονίζοντας ότι δεν είναι βιώσιμο.

«Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο, επιβαρύνει την ελληνική οικονομία και πρέπει άμεσα να αναμορφωθεί», είπε η Διευθύντρια του Ταμείου, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Αγοράς» το οποίο ανέφερε πως το ΔΝΤ ζητεί νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. 

 

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.