Quantcast
Bild: Εκλογές στην Ελλάδα πριν από το καλοκαίρι - enikonomia.gr
share

Bild: Εκλογές στην Ελλάδα πριν από το καλοκαίρι

δημοσιεύτηκε:

Το ερώτημα που θέτει σε αναλυτικό άρθρο η εφημερίδα Bild είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές. «Ήδη πριν την ψήφο εμπιστοσύνη στη Βουλή ήταν σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα ψηφίσει κανονικά τον Οκτώβριο, αλλά πριν το καλοκαίρι» επισημαίνει ο σχολιαστής της.

«Ο Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτικά αρκετή ενέργεια για να μπορέσει να περάσει το καλοκαίρι. Και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας δεν θέλει κιόλας να περιμένει. Άρα, η κοινοβουλευτική νίκη με την ψήφο εμπιστοσύνης δεν είναι το τέλος, αλλά μόνο η αρχή (για την επόμενη μάχη). Γιατί ο Τσίπρας δεν διαθέτει πλειοψηφία». Η εφημερίδα περιγράφει όλες τις πιθανές εκδοχές για τις εκλογές. «Ο Τσίπρας θέλει να κάνει εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές τον ερχόμενο Μάιο. Ίσως όμως να αποφάσιζε και νωρίτερα για τον Μάρτιο, εάν χάσει τις επόμενες ημέρες μια ψηφοφορία στη Βουλή, τη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία διαλύθηκε ο συνασπισμός του».

Η Bild φιλοξενεί απόψεις του Γιώργου Τζογόπουλου, πολιτικού αναλυτή στο Κέντρο Μπεγκίν Σαντάτ του Ισραήλ, ο οποίος υποστηρίζει ότι «όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα, διότι όσο περισσότερο διαρκέσει ο προεκλογικός αγώνας, τόσο πιο δύσκολη θα γίνει η εύθραυστη οικονομική κατάσταση». Υποστηρίζει επίσης ότι ακόμη και μετά τις εκλογές η κατάσταση δεν θα γίνει άμεσα καλύτερη γιατί δεν είναι σαφές εάν το κόμμα που θα κερδίσει θα μπορεί να συγκροτήσει εύκολα κυβέρνηση. «Το συμπέρασμα του Τζογόπουλου είναι πικρό» σημειώνει η εφημερίδα. «Ακόμη και δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης λείπει από τους πολιτικούς η απαραίτητη ωριμότητα να σχηματίζουν συνασπισμούς ευρείας βάσης».

Πηγή Πληροφοριών: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.