Quantcast
Bild: Η Αθήνα δεν θέλει να αποπληρώσει το ΔΝΤ τον Ιούνιο - enikonomia.gr
share

Bild: Η Αθήνα δεν θέλει να αποπληρώσει το ΔΝΤ τον Ιούνιο

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα δεν θέλει να καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ τον Ιούνιο» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild ενώ παράλληλα επισημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει τη στήριξη των μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης τη στιγμή που το 70% των Ελλήνων επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ.

Στο άρθρο επισημαίνεται πως η μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ προήλθε από κυβερνητικές πηγές της Αθήνας και πως η Ελλάδα θέλει να αναστείλει την καταβολή δόσεων για έξι μήνες!

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα η Ελλάδα έπρεπε να αποπληρώσει 305 εκατ. ευρώ στις 5 Ιουνίου και 458 εκατ. ευρώ στις 13 Ιουνίου ενώ επιπλέον 343 εκατ. ευρώ θα πρέπει να καταβληθούν την Παρασκευή.

Η Αθήνα είχε λάβει την άδεια του ΔΝΤ για να μεταθέσει την καταβολή των δόσεων προς τα τέλη Ιουνίου ενώ άγνωστο παραμένει το γεγονός εάν η Αθήνα θέλει να αναβάλει και την αποπληρωμή του χρέους του προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Η Αθήνα πρέπει να επιστρέψει7,4 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ αλλά ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε σε συνέντευξή προς την BILD πως: «Δεν έχουμε τα χρήματα.»…

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.