Quantcast
Bild: Η Μέρκελ θα αφήσει τις Ελληνικές τράπεζες να καταρρεύσουν - enikonomia.gr
share

Bild: Η Μέρκελ θα αφήσει τις Ελληνικές τράπεζες να καταρρεύσουν

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση σύμφωνα με το άρθρο ετοιμάζει την αντίδραση της σε ένα Grexit από το Euro αναφέρει σε δημοσίευμα της η Γερμανική Bild την Τετάρτη.

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει αποδεχτεί το ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild που αναφέρεται σε διαρροές της καγκελαρίας. Όπως γράφει σε ανάλυση της η Γερμανική εφημερίδα στην περίπτωση αυτή, επικράτησης του Αλέξη Τσίπρα, η τελευταία δόση των 10 δις ευρώ βοήθειας στην Ελλάδα δεν θα εκταμιευτεί. Σε συνδυασμό μάλιστα με ένα πιθανό bank run, λόγω των φόβων για Grexit, οι Ελληνικές τράπεζες θα καταρρεύσουν αναφέρει η Bild.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα οδηγούσε την ΕΚΤ στην εκταμίευση πολλών δις ευρώ από τις τσέπες των ευρωπαίων φορολογούμενων . Η Ανγκελα Μέκελ σύμφωνα με την Bild δέχεται μεγάλη κριτική για την πολιτική της να προτρέχει και όχι να αναμένει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα με στόχο να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Ενώ η εφημερίδα παρουσιάζει και μια σειρά δηλώσεων για τους κινδύνους που ενέχει μια πολιτικά βεβιασμένη έξοδος της Ελλάδας για όλη την Ευρωζώνη.

Η επιστροφή στη δραχμή

Αν και έξοδος από το ευρώ θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για την Ελλάδα δεν πρέπει να παραβλέψουμε αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου ότι η δραχμή θα κάνει πιο ανταγωνιστική την Τουριστική βιομηχανία της χώρας αλλά και την εξαγωγική δύναμη της. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ζημιά δις ευρώ.

Κανείς όμως δεν μπορεί να διώξει τη χώρα από το ευρώ σημειώνει η Bild παρά μόνο αν η ίδια το ζητήσει μέσα από κοινοβουλευτική διαδικασία

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.